Imatge d'una nevera plena d'aliments

L'OCU publica la llista dels millors aliments de marca blanca

L'oli d'oliva, la llet semidesnatada, els iogurts de maduixa o els filets de lluç, són alguns dels productes que millor resultat donen en relació qualitat/preu

Cada vegada són més les persones que opten per marques blanques.  Allò de què només les coses de marca són les bones, ja està molt passat de moda i els grans supermercats s'han esforçat per demostrar que darrere d'una 'blanca', també hi pot haver sinònims de qualitat.

Per aquest motiu, davant l'allau de compres d'aquest tipus, des de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) han elaborat una llista amb els millors productes de marca blanca relació qualitat/preu.

Oli d'oliva

Olis com el de Carrefour Verge Extra, Hacendado Gran Selecció de Mercadona, l'oli d'Auchan d'Alcampo o el de El Corte Inglés, són els més adequats pel consum. En aquest sentit, cal destacar que en algunes ocasions ha sorgit la polèmica en confirmar que no tots els olis que es venen com a verges extra ho són, per tant, la llista de l'OCU sobre els olis mostra els que realment sí que ho són i que, a més a més, presenten la qualitat més gran.

Iogurts de maduixa

Si sou de menjar molts iogurts de sabors, heu de saber que alguns com el desnatat d'Eroski, el de Lidl, el línia 'V' amb maduixa de Mercadona i el desnatat de maduixa de El Corte Inglés, són els millors analitzats. En aquest sentit, l'OCU ha tingut en compte la composició nutricional de cada producte i el seu contingut en proteïnes, hidrats de carboni, greixos i sucres.

Gaspatxo i salmorejo

Ara que arriba l'estiu, cada vegada són més els consumidors que opten per begudes refrescants i saludables com el gaspatxo. Per tant, si volem comprar marques blanques, hem de saber que, segons l'OCU, els millors són el Chef Select Tradicional de Lidl, Aliada Tradicional de El Corte Inglés, Hacendado Andalús de Mercadona i El Corte Inglés Tradicional. En relació al salmorejo, consideren que els millors són el de l'estil cordovès de Mercadona, 'La Huerta de Hacendado' Salmorejo Fresc de Mercadona i els d'Eroski, El Corte Inglés i  Lidl.

Gall d'indi en talls

En aquest cas, des de l'OCU recomanen que primer de tot es mirin bé els ingredients per tal d'esbrinar quin percentatge de carn té el producte. És recomanable escollir aquells que més carn portin, com els  Delicato d'Aldi i Real Valle de Lidl.

Filets de lluç

El consum de peix congelat és també una proposta que cada vegada crea més adeptes, ja que és una bona forma de conservar-lo i comprar-lo a preus més assequibles. En el cas del lluç, el millor en filets és el del Carrefour, Eroski i Aliada filets de lluç de El Corte Inglés.

Llets semidesnatades

La millor marca de llet semidesnatada que destaca a la llista és la d'Hacendado, seguida de la de Consum, Eroski i El Corte Inglés. En relació a la llet, l'OCU ha tingut en compte l'etiquetatge, la composició nutricional, el tractament tèrmic, la higiene i el sabor.

Masses precuinades

La massa d'empanada d'Eroski és la més adequada segons l'OCU. Seguidament, es troba  la rectangular d'Alcampo i la de Mercadona. En aquesta secció s'han analitzat fins a 25 masses, tot i que aquestes tres són les que lideren la llista.

 

També et poden interessar...

  • L'OCU elabora una llista d'aliments que no són el que semblen
  • L’OCU ha publicat la llista amb els millors pans de motlle del mercat