Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persona sorpresa en un supermercat

La cadena de supermercats que desafia Lidl i Carrefour: obrirà 150 noves botigues

L'estratègia també comptarà amb una inversió de 100 milions d'euros en un programa d'innovació tecnològica

En una trobada amb més de 300 proveïdors del sector alimentari, representants financers i directius d'associacions, una cadena de supermercats ha anunciat els seus plans de futur. Concretament, ha comunicat el llançament d'una nova estratègia que abastarà els pròxims 3 anys.

La cadena de supermercats en qüestió és Eroski. I el seu nou pla consisteix a obrir més de 150 noves botigues a Espanya, tan pròpies com a franquícies. A més, han decidit invertir més de 100 milions d'euros en un programa de transformació tecnològica, que inclou la robotització i la intel·ligència artificial.

Aquesta trobada també ha comptat amb la presència de Jordi Hereu. El ministre de Turisme i Indústria i exalcalde de Barcelona ha destacat que "és difícil garantir un subministrament segur i adequat" si no hi ha un sector de distribució fort. La directora Comercial d'Eroski, Beatriz Santos, ha assenyalat que l'objectiu és mantenir-se com la cadena líder al nord d'Espanya i tenir més presència a altres regions.

Eroski vol créixer i modernitzar-se

Així mateix, Santos ha dit que hi haurà una millor competitivitat dels preus i una forta aposta pels productes frescos de qualitat i propers. La inversió en tecnologia vol transformar i millorar l'experiència del consumidor i l'eficiència operativa.

Primer pla exterior de la botiga Eroski
Eroski vol arribar a més clients | Eroski

La consellera delegada d'Eroski, Rosa Carabel, ha repassat el recorregut del grup els darrers anys. I s'ha centrat en els pilars que sostenen la nova estratègia: innovació, sostenibilitat, salut i generació de riquesa. Carabel creu que Eroski està en un "moment crucial" per reforçar la seva posició al mercat, i que el model de l'empresa és "únic i irrepetible".

Alhora, ha afirmat que els equips estan molt cohesionats i que Eroski compta amb un important "esperit innovador". A més, ha remarcat que el full de ruta de la cadena està marcat per "la recerca d'un futur pròsper i sostenible". Així com la qualitat, l'estalvi per a les famílies i una experiència més personalitzada a l'hora de comprar.

Amb aquesta nova estratègia, Eroski busca assentar la seva posició a algunes parts d'Espanya i expandir-ne la presència al país. També vol cuidar més els clients i implementarà innovacions tecnològiques per millorar els processos comercials. La cadena vol lluitar amb Lidl i Carrefour, i amb les noves 150 botigues intentarà imposar el domini.