Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una dona en un supermercat amb un carro de la compra

La cadena de supermercats que creix a Espanya: obre 8 botigues i en vol moltes més

Els consumidors podran notar un important augment del nombre de botigues

Les cadenes de supermercats semblen estar vivint el seu millor moment. Si més no, això deixa entreveure les dades que elles mateixes comparteixen. Sobretot, està passant amb les que tenen un pla d'expansió que els permet anar inaugurant més i més establiments, com passa amb la protagonista d'aquesta notícia.

Parlem de 'Transgourmet', que malgrat ser una filial espanyola i no una cadena de distribució com a tal, compta amb el domini de supermercats franquiciats molt populars. De fet, en poc temps han obert un important nombre de noves botigues físiques.

Transgourmet comença l'any amb importants obertures per tot el país

Encara que potser el nom de Transgourmet no sigui tan conegut, sí que ho són els supermercats que depenen d'aquesta filial. Parlem d'establiments com Suma, Proxim o Spar, supermercats que és possible trobar a la majoria de ciutats o pobles espanyols.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Ara aquest fet és més possible que mai, ja que la filial ha confirmat comptar amb 8 nous establiments de les seves franquícies. Només entre gener i febrer, Transgourmet ha aconseguit sumar a la cartera 1.649 m² i un total de 32 nous llocs de treball.

Imatge d'un Spar
Entre algunes cadenes de la filial hi trobem Spar | SPAR

Les obertures, sota el nom de Suma i Proxim, han tingut lloc a diferents províncies de la geografia espanyola. Entre elles trobem: Barcelona (2), València (1), Palma de Mallorca (1), Madrid (1), Conca (1), Jaén (1) i Granada (1). Precisament, en aquesta última, han obert les portes d'un nou local de la cadena Tu Super, del qual és l'únic proveïdor.

Com ells mateixos indiquen a la seva pàgina web, Transgourmet és la segona empresa d'Europa més gran en relació amb la distribució majorista d'aliments i begudes. Així, encara que la seva seu es trobi a Suïssa, són funcionals a fins a 7 països d'Europa: Espanya, França, Alemanya, Suïssa, Polònia i Romania.

La filial participa activament amb clients de tota mena

Entre la seva cartera de clients, no només hi trobem reconegudes cadenes de supermercats, com els esmentats anteriorment, sinó també restaurants, hotels, menjadors d'empreses, hospitals, institucions socials, fleques i pastisseries, grups minoristes i comerços d'índole diversa.

Per aixòm de moment ja compta amb més de 800 franquícies repartides per 15 comunitats autònomes espanyoles. Una xifra que, lluny de ser sorprenent, respon al pla d'expansió: «La companyia continua impulsant el seu model de supermercat de proximitat, que fusiona la proximitat del comerç tradicional amb els avantatges dels supermercats actuals», recull la pàgina web.

Foto d'una caixera de supermercat cobrant als clients.
La filial té més de 800 franquícies a Espanya | Getty Images

 

Va tancar l'exercici anterior amb l'obertura de 84 supermercats franquiciats

Tot i les bones xifres d'aquest inici d'any, la veritat és que l'any anterior no té res a envejar a l'actual. Transgourmet va aconseguir obrir un total de 84 nous supermercats, generant així fins a 369 nous llocs de treball. Pel que fa a les seves dimensions, va aconseguir sumar 16.282 m².

D'aquest gairebé centenar d'obertures, 55 corresponen als supermercats Suma, 24 a Proxim i les 5 últimes a Spar. Així, fins i tot ha aconseguit mantenir el ritme desitjat d'obertures, el qual es va veure afectat per problemes de subministrament, com ells mateixos confirmen.

A més, precisament, aquest factor ha estat determinant perquè algunes de les obertures desitjades tinguessin lloc a principis del 2023. Això sí, també cal sumar tots aquells supermercats que, malgrat pertànyer a cadenes regionals, compten com a proveïdor exclusiu a Transgourmet, com ha ocorregut amb Tu Super.

Les comunitats més afortunades durant l'any passat van ser Catalunya i Andalusia, ja que és on més botigues es van obrir. Sense anar més lluny, Catalunya va ser testimoni de 30 noves obertures, mentre que Andalusia ho va ser de 14. D'aquesta manera, totes dues van reunir gairebé la meitat de tots els establiments del 2022.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!