Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un cafè en tassa de vidre, amb una altra d'una imatge de cacau borrosa amb un interrogant davant i una altra amb una dona amb gest de sorpresa

Amb el cafè no n'hi ha prou: el que necessites per estar més que despert

Si vols estar més despert als matins, hauries d'incloure un altre ingredient per esmorzar, a més del típic cafè

El cafè és, sens dubte, una de les begudes més consumides i famoses a tot el món. Es tracta d'un complement indispensable per obtenir l'energia que necessitem, i tant és on anem o a quin país estiguem, un bon cafè sempre estarà present. No obstant això, i encara que hi ha molts tipus de cafè al món, hi ha maneres de treure el màxim rendiment a les seves propietats.

Si vols beneficiar-te més del cafè, barreja'l amb aquest ingredient

L'elevat, frenètic i caòtic ritme de vida fa que la majoria de persones anem sempre accelerades. Per aquesta raó, i amb l'objectiu d'obtenir les forces necessàries per afrontar el dia, molts ens refugiem en els cafès.

I és que el cafè ens pot salvar la vida més d'un cop. No hi ha millor recurs per activar-nos i posar en marxa la nostra ment que aquesta beguda. Les seves propietats (especialment la cafeïna) són el motor més gran que tenim estar desperts.

Un estudi elaborat per les universitats de Clarkson, Wisconsin i Oregon ha buscat la manera de treure més partit a les propietats del cafè. I compte, perquè els resultats de la investigació apunten que cal un altre ingredient.

Així, si vols estar més despert i tenir més concentració als matins, el que hauries de fer és barrejar cafè amb cacau. Pel que sembla, els resultats de la investigació van arribar a la conclusió que aquesta barreja d'ingredients ajuda a activar millor la ment.

El cacau, l'ingredient que necessites per activar-te al 100%

La raó d'això la trobem precisament en algunes propietats que amaga el cacau. Potser mai no t'has parat a pensar-ho, però a més de servir per elaborar xocolata, el cacau amaga moltes més coses.

Segons els experts, el contingut en flavonoides fa augmentar el flux sanguini cerebral. Això, alhora, es tradueix en més aportació d'oxigen al cervell. Com podreu deduir, determinades funcions cognitives podrien millorar considerablement, destacant sobretot la de raonament.

A més d'això, el cacau també aporta al nostre organisme una gran quantitat de teobromina, una substància que actua de manera molt similar a la cafeïna. Per tant, la capacitat d'estar en alerta i el rendiment cognitiu també augmentarien considerablement.

Ara que ja coneixes tots els beneficis d'aquesta increïble barreja, t'animem que la provis. Per això, pots optar per preparar 100 ml de cafè i afegir-hi tres cullerades de cacau en pols. Recorda, perquè sigui més saludable, no hi afegeixis sucre.

Cómo preparar Café con Cacao

Altres beneficis que potser no sabies

El cafè, a més de ser una increïble font de cafeïna capaç de mantenir-nos desperts, també és una beguda que ens pot aportar molts més beneficis. I és que a més d'ajudar a activar i estimular la nostra ment, també és ideal per combatre els mals de cap.

Gràcies a les seves propietats vasodilatadores, podria ser un bon recurs per pal·liar els símptomes de cefalea. La ingesta, en aquest tipus de casos, ajudaria a incrementar l'efecte dels antianalgèsics.

Però per si no n'hi hagués prou, la ciència també ha constatat la seva eficàcia a l'hora de reduir i protegir-nos davant de determinades malalties. Diversos estudis apunten que el consum podria prevenir l'Alzheimer, el Parkinson i la diabetis tipus 2.