Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb recipient amb kétchup i cercle vermell amb tomàquets sencers i tallats

'Fitchup': l'alternativa casolana i saludable al quetxup que gairebé no té sucre

El sabor és increïble, i la composició molt més sana. Pren nota per incloure a la teva dieta aquesta alternativa!

Qui no ha acompanyat mai unes delicioses patates fregides amb quetxup? És un ingredient que ens ha acompanyat en l´elaboració de diversos plats. Tot i això, has de saber que en la majoria de casos, el seu consum no és del tot sa. Per aquesta raó, avui et presentarem una alternativa més saludable, però igualment deliciosa.

Fitchup: L'alternativa que has de provar sí o sí

Si ets un gran amant del quetxup, el que t'ensenyarem a continuació t'encantarà. I és que pots continuar gaudint dels teus plats preferits amb un condiment alternatiu al quetxup. I sí, encara que no sigui el mateix, ja t'avancem que t'agradarà.

Aquesta alternativa és totalment natural, casolana i saludable. De fet, també és molt més lleugera que el típic ketchup tradicional, ja que els seus ingredients són ideals per a qualsevol persona, i especialment, per a aquelles que estan a dieta.

I és que aquesta opció no ha nascut fruit de la casualitat, sinó més aviat tot al contrari. La seva elaboració ha estat pensada tenint en compte aspectes saludables pel nostre organisme. Per això, si li hem de donar les gràcies a algú, aquesta persona és Cristina Fernández Petite, la seva creadora.

En aquest cas, la nutricionista se les ha enginyat molt bé per crear ni més ni menys que el fitchup, un excel·lent substitut del quetxup, utilitzant tomàquet. Tal com indica el seu nom, el fitchup és molt més sa, ja que l'objectiu de consumir-lo és, precisament, portar una vida més saludable.

Els ingredients del Fitchup

A més, una cosa que també hem d'estacar és la seva ràpida, fàcil i senzilla elaboració. D'aquesta manera, si vols cuidar la teva línia sense tenir la necessitat de renunciar a aquest increïble condiment, el fitchup és l'opció més idònia per a tu. Per fer-ho, només necessites una sèrie d'ingredients.

Ingredients per a l'elaboració del fitxup

Ingredient

Quantitat

Tomàquet natural triturat

250 grams

Tomàquet concentrat

50 grams

Vinagre d'illa

20 mil·lilitres

Pimentó dolç

1/2 culleradeta

Clau mòlt

1/2 cullerada

Pebre negre mòlt

Al gust

Surt

Al gust

Stevia

Al gust

És tan fàcil i ràpid que només has d'introduir tots els ingredients a una batedora i triturar fins que aconsegueixis una salsa homogènia i cremosa. El millor de tot és que no té res a envejar al típic kétchup tradicional. L'únic que has de tenir en compte, això sí, és que el mode de conservació dura menys.