Caixabank

CaixaBank envia un avís als més grans de 65 anys amb llibreta d'estalvi

L'entitat ha pres una decisió que afectarà milions d'usuaris

El de les llibretes d'estalvi és un tema rellevant. Cada vegada són més les entitats bancàries que veuen complicat que aquest sistema pugui continuar endavant. Tot i això, també són moltes les persones que prefereixen seguir fent-les servir.

Amb aquest panorama, certs bancs de renom han decidit començar a prendre mesures. Des de CaixaBank, per exemple, han llançat un missatge tranquil·litzador als seus clients: podran continuar fent ús de les seves llibretes sense cap problema.

A més, de cara a reforçar l'ajuda a alguns dels seus usuaris, des del banc també han pres la decisió d'acompanyar les persones més grans de 65 anys. D'aquesta manera, hi haurà diversos canvis en moltes de les seves sucursals.

Aquesta és la decisió de CaixaBank pel que fa a les llibretes d'estalvi

CaixaBank ha estat un dels grans bancs que ha volgut continuar mantenint les llibretes d'estalvi. Fa un temps, es coneixia que és un problema per a molts la potent digitalització a què s'està sotmetent el sector.

Foto d'una dona traient diners d'un caixer de CaixaBank.
CaixaBank compta amb 4,8 milions de llibretes actives. | Europa Press
 

Actualment, l'entitat compta amb 4,8 milions de llibretes en ús. A més, cal destacar que la majoria dels clients que les segueixen fent servir tenen més de 65 anys.

Ha modificat els caixers de les sucursals

Les llibretes d'estalvi van començar a fer-se servir a principis del segle XX. Això ha fet pensar que s'han quedat obsoletes. Tot i això, per a moltes persones grans no és així, per la qual cosa CaixaBank ha decidit brindar-los el seu suport perquè puguin gestionar les seves finances.

Per això, una de les decisions clau ha estat la de modificar els caixers de les sucursals de tot l'Estat. L'objectiu no és només mantenir les cartilles operatives, sinó també donar facilitats als que volen continuar fent-hi les gestions.

El manteniment de la llibreta serà gratuït i els caixers incorporaran un mòdul per llegir-les i també actualitzar-les. Aquesta decisió serà aplicada als més de 12.000 caixers que el banc té en funcionament per tot Espanya.

Així seran els nous caixers de CaixaBank

Els nous caixers de CaixaBank comptaran amb un menú molt més senzill de manejar. A més, estarà simplificat i orientat a la gent gran. Des de l'entitat l'han anomenat 'Caixafàcil', una solució per als menys tecnològics.

Per fer-ne ús, només caldrà introduir la llibreta. De manera automàtica es podran dur a terme les operacions que el client necessiti, ja que ja apareixeran configurades dins del seu perfil.

D'altra banda, aquest menú nou que oferirà l'entitat tindrà les lletres més grans. D'aquesta manera, la gent gran podrà llegir amb més facilitat. A més, des de CaixaBank volen reforçar el suport a la gent gran mitjançant un acompanyament personalitzat amb què pretenen posar fi a la bretxa que la digitalització ha obert entre els sèniors i els joves dins del sector.

Imatge d'un caixer de CaixaBank
La llibreta d'estalvi de CaixaBank es pot demanar gratuïtament.. | ACN

 

Com pots treure una llibreta d'estalvi a CaixaBank

Per tenir una llibreta d'estalvi es pot sol·licitar a CaixaBank de forma presencial. A més, cal tenir en compte que aquest tràmit no té cap cost extra, ni d'emissió ni de manteniment. Només cal que l'usuari que la demani sigui client de l'entitat i que tingui un compte operatiu. Com a condició, el client l'ha de mantenir activa.

En el cas de les persones de més de 60 anys, caldrà fer-la servir un mínim d'una vegada en dos anys. Si es tenen més de 70 anys no hi ha requisits d'ús. D'altra banda, els més grans de 26 anys també podran sol·licitar-la si així ho desitgen sense cap cost. Tot i això, hauran de fer-la servir una vegada a l'any perquè el banc comprovi que està activa.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp