Molts plats diferents a una taula gran

Els superaliments fàcils de trobar que tots hauríem d'incloure en la nostra dieta

El consum pot aportar-nos grans beneficis

La societat en què vivim actualment sembla funcionar cada cop a ritmes més accelerats. Això ens fa anar de pressa i, amb prou feines, ens deixa marge per revisar moltes coses quotidianes, entre elles la nostra dieta.

I és que és precisament aquest tràfec diari el que moltes vegades ens porta a emmalaltir. L'estrès i l'ansietat ja semblen formar part del nostre dia a dia, i per això hauríem d'intentar mantenir dieta saludable. Per aconseguir-ho, et proposem incloure aquests 5 aliments a la teva rutina. Pren-ne nota!

Els cinc superaliments que et donaran més salut que mai. Inclou-los a la teva dieta!

Tots sabem que per mantenir una bona salut no només n'hi ha prou amb menjar. El més important, abans que res, és revisar i analitzar precisament allò que estem menjant. Moltes vegades pensem que estem portant una dieta saludable, però lluny de la realitat de vegades no és així.

Dues amanides
Una dieta equilibrada és un pilar bàsic i fonamental per tenir bona salut | Getty Images

Però què entenem per una dieta saludable? Doncs bé, estaríem parlant d'aquella en què s'incloguin els aliments que el nostre cos necessita per funcionar en condicions òptimes.

Per aconseguir això, és imprescindible oferir-li al nostre organisme l'aportació nutricional necessària. Per exemple, podríem recórrer a aliments rics en fibra, vitamines i minerals.

Tot i que n'hi ha una gran varietat, a continuació volem mostrar-te els cinc superaliments que no haurien de faltar a la teva dieta. Si els consumeixes de manera habitual... Notaràs els beneficis!

1. Te matxa

Dins de totes les varietats que presenta el te, volem fer especial esment al te matxa. El més característic és que es pot presentar i adquirir en forma de pols, i a més, resulta molt beneficiós per al nostre sistema immune.

El te matcha és el millor aliat per al sistema immunitari
El te matxa és el millor aliat per al sistema immunitari | Getty Images

El te matxa actua com un gran antioxidant natural, i dins de la seva composició podem trobar elevades quantitats de flavonoides i catequines. Les seves propietats són, sens dubte, la millor barrera per actuar contra els radicals lliures de l'organisme.

2. Fong Hericium Erinaceus

Pot ser que pel nom no et soni, però segurament sí que ho reconeguis quan en diuen 'la cabellera de lleó'. Aquest fong es pot consumir de diverses maneres: cru, cuinat, sec, en pols o en forma de te.

S'han dut a terme diverses investigacions científiques, ja que tradicionalment els monjos budistes l'utilitzaven per combatre problemes estomacals. Tot i això, actualment sembla ser un aliment molt eficaç per prevenir malalties neurodegeneratives.

3. Psyllium

El plàntago psyllium és un laxant que està compost per una fibra dietètica natural. Habitualment, quan es parla del psyllium se sol fer referència a la closca, ja que n'és la part més característica.

El seu consum sembla molt efectiu contra el restrenyiment, ja que l'efecte laxant que produeix pot ajudar a prevenir la síndrome d'intestí irritable. A més, el seu contingut en àcids grassos (butirat, propionat, acetat...) ajuden a subministrar energia a les cèl·lules del còlon.

Planta de moringa juntament amb un morter
La moringa també té altres beneficis, com ara la reducció d'estrès | Getty Images

4. Moringa Oleifera

Per si no ho sabies, la moringa és un arbre que pot millorar considerablement l'alimentació de les persones. Entre els múltiples beneficis nutritius podem trobar propietats antibiòtiques i antibacterianes.

El seu ús és extens i abasta des d'aspectes com la salut fins a la bellesa i la prevenció de malalties. És ric en vitamina A, B1, B2, B3, B6 i C, i també conté calci, potassi, ferro, magnesi, fòsfor i zinc.

5. Oli de comí negre

Imatge d'oli de Comí negre
Aquest oli té una gran quantitat de beneficis per a la nostra salut | Getty Images

Aquest oli té una gran quantitat de beneficis per a la nostra salut. El seu ús compta amb una llarga història medicinal i culinària, i ja els nostres avantpassats l'utilitzaven a zones com l'Orient i la Mediterrània.

La meitat de l'oli de menjar es compon d'àcid linoleic, un àcid gras essencial de la família de l'omega 6. El seu consum és molt efectiu per regular el sistema immune, alleujar el dolor estomacal i fins i tot controlar els nivells de sucre a la sang.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp