Foto d'un carro de la compra.

Recomanació de l'OCU: les millors natilles de Catalunya són de marca blanca i barates

L'OCU ha elaborat un rànquing amb les millors natilles del supermercat

Si pensem en una de les postres més típiques, probablement pensem en les natilles. I és que, encara que molts s'estimen més reservar-les per a dates molt concretes, altres gaudeixen del seu gust a qualsevol hora i, pràcticament, cada dia.

Però com passa amb qualsevol producte, mai no està de més conèixer què estem comprant exactament i si realment és beneficiós per a la nostra salut. Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un estudi per determinar quines són les millors natilles del supermercat.

L'OCU posa a prova les cremades dels supermercats

Amb intenció de descobrir les millors natilles del súper, l'OCU n'ha analitzat un total de trenta-tres, disponibles en supermercats distribuïts pel territori. El més cridaner de l'estudi és que no només s'ha centrat en les clàssiques de vainilla, sinó també en les de xocolata, les que contenen galetes senceres o...

I com es podia esperar, la majoria reuneixen les mateixes característiques: el seu alt contingut en sucre i que no són casolanes. Tot i que no totes tenen el mateix nivell d'additius o sucres, la veritat és que tots aquests són alts i, en certa part, perjudicials per a la salut si es mengen en excés.

Sense anar més lluny, la mitjana de sucre és de vint grams, l'equivalent a tres sobres de sucre. En el cas que et preocupi el sucre, però no puguis resistir-te a menjar natilles, el més recomanable és apostar per les de vainilla, ja que són les que tenen menys grams, ja que contenen una mica menys que les altres: 18,3 grams, en concret.

Les altres tenen una mica més, ja que les de xocolata són les que arriben als vint grams i les de galeta superen aquestes amb uns 21,3 grams de mitjana. Tot i això, malgrat aquestes quantitats, l'OCU ha estat capaç de trobar les millors.

Les millors natilles, depenent del gust

Com hem indicat, malgrat que les natilles puguin ser molt similars, no totes tenen el mateix gust o ingredients, per això l'OCU ha fet una distinció entre tres grups: de vainilla, xocolata i amb galeta.

1. Les millors de vainilla

Muntatge OCU Natilles EROSKI
Eroski té les millors natilles de vainilla | Espanya Diari TIPS

En el cas de les més "tradicionals", l'OCU ha determinat que les millors són les Eroski Gust a Vainilla. Es tracta d'un pack de quatre natilles de cent vint grams. De moment, es troben disponibles a qualsevol supermercat Eroski per poc més d'un euro el pack.

2. Les millors de xocolata

Muntatge OCU Natilles Danet
Tot i les bones crítiques, és una de les més cares | Espanya Diari TIPS

Com ha indicat l'OCU, les millors natilles de xocolata serien les de la marca Danet. Possiblement, aquestes es tracten d'una de les més conegudes, i fins i tot es poden trobar a la majoria de supermercats. Aquestes també venen en packs de quatre, amb envasos de cent vint grams.

I encara que el seu cost variï depenent de quin supermercat les compres, el preu mitjà és de gairebé dos euros i mig. Segons els experts, és la que s'emporta l'or tenint en compte el gust, però és innegable que "perd" punts en contenir tant de sucre i un preu no gaire econòmic.

3. Les millors amb galeta

Muntatge OCU natilles galeta
Cada envàs conté 125 grams | Espanya Diari TIPS

I respecte a les natilles amb galetes, les de la marca IFA Eliges s'emporten el palmell. Encara que és cert que compten amb el desavantatge de comptar amb força sucre, han estat molt ben valorades tenint en compte el gust i aroma.

Normalment, és possible fer-se amb elles en packs de quatre envasos, de cent vint-i-cinc grams cadascun. Això sí, el preu pot variar força depenent que supermercat les compres. Tenint en compte els diferents preus, es pot establir que costen al voltant d'un euro.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp