Cálcul factura llum

Evita aquestes 8 hores del dia amb la llum més cara: dispara la factura elèctrica

Introdueix aquestes estratègies als teus hàbits de consum per estalviar

Des de mitjans del 2022, hem estat patint una pujada de preus desmesurada. Això afecta, sobretot, la factura elèctrica. Per aquest motiu, són moltes les persones que pensen en com estalviar una mica més a finals de mes.

Les tarifes, per la seva banda, també han augmentat de manera considerable. A més, cal tenir en compte que, des de fa un temps, van canviar les franges horàries, i per això hi ha trams del dia en què encendre la llum és més barat que en altres.

Tot i que és un punt que no totes les persones tenen en consideració quan pensen a estalviar, començar per aquí pot ser una bona manera de veure com ens estalviem uns quants euros a la factura mensual.

Estalviar a la factura elèctrica, l'objectiu principal

Des de l'any passat, el govern s'ha vist obligat a prendre una sèrie de mesures amb l'objectiu de regular el preu de l'energia. Tot i això, moltes vegades, les tarifes no queden reduïdes tot el que necessiten els consumidors.

Imatge d'una parella mirant factures
Milions de consumidors volen estalviar en la seva factura elèctrica | GETTY IMAGES

La majoria de les persones, per aquest motiu, sempre busquen com poder estalviar duent a terme estratègies de consum més sostenibles. Per això, han estat molts els mitjans i els particulars que han recollit i ofert algunes de les millors maneres de fer-ho.

Estalvia tenint en compte les franges horàries

En primer lloc, cal tenir en compte la discriminació horària. Gràcies a les noves tarifes del mercat regulat, qualsevol persona pot estalviar sabent en quin moment del dia la llum és més econòmica i en quins el preu es dispara. En aquest sentit, les franges horàries queden dividides en tres: punta, plana i vall. Conèixer-les és essencial per saber quan és més recomanable posar els electrodomèstics.

Hora punta

L'hora punta a la tarifa de la llum correspon a dos moments del dia. El primer és el que inclou des de les 10.00 a les 14.00 hores i el segon entre les 18.00 i les 22.00 de dilluns a divendres. Durant aquesta franja, el preu de la llum és més alt.

Hora plana

La tarifa plana engloba els grups horaris en què el preu de la llum és més moderat. Aquests són des de les 8.00 fins a les 10.00 hores, així com des de les 14.00 a les 18.00 hores i de les 22.00 a les 00.00 hores de dilluns a divendres.

Hora vall

Per últim, ens trobem la franja vall. És a dir, aquella en què els preus són més econòmics. Aquesta correspon al període entre les 00:00 i les 8:00 hores cada dia de la setmana. Els caps de setmana, per part seva, també és més barat.

Imatge d'un adaptador de carregador
La discriminació horària és clau per estalviar | GETTY IMAGES

 

Aposta per les hores vall i evita les hores puntes

De cara a estalviar, el millor és tenir al cap les franges anteriors. Per això, el consumidor s'ha d'ajustar tant com sigui possible a aquests horaris per veure com la factura queda més o menys continguda.

En aquest sentit, el millor és apostar per les hores vall o planes i evitar al màxim les hores puntes, és a dir, entre les 10.00 i les 14.00 hores i les 18.00 i les 22.00 de dilluns a divendres.

Combina els horaris amb la potència

Una altra bona estratègia que llancen els experts és combinar aquests trams horaris amb la potència de la llum. Si pots contractar dues potències diferents, el millor és jugar amb aquests consums durant tot el dia.

En altres paraules, es pot deixar activa la potència més baixa durant les hores puntes. Així, el consum que es genera no és tan elevat. Per contra, es pot fer servir la potència alta la resta de les hores.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp