Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Moneda

La moneda de 2 euros del 2009 per la qual paguen gairebé un sou complet a Catalunya

Aquesta senzilla moneda ha multiplicat el seu valor els darrers anys

El mercat de les monedes és un dels que més diners mou a Catalunya, així com a la resta del món. No són pocs els exemplars que arriben a valer una fortuna a causa de diverses de les seves característiques, com poden ser l'antiguitat o tenir alguna cosa especial.

Els col·leccionistes estan sempre atents per poder aconseguir les monedes i bitllets més valuosos del mercat. Gràcies a això, hi ha monedes de pessetes amb què, malgrat no poder pagar-hi, pots guanyar fins i tot 15.000 euros.

D'altra banda, algunes monedes d'euro més recents poden arribar a valer 4.000 euros. En aquest cas, és una moneda de 2 euros del 2009 la que et pot fer ric. I tenir-la a la cartera és molt més senzill que altres vegades.

Aquesta moneda de 2 euros del 2009 val una fortuna

Si mirem enrere, el 2009 queda molt més a prop del que pensem. Per aquest motiu, sembla gairebé impossible que una moneda de 2 euros aquest any pugui valer una fortuna. Això, però, és justament el que passa amb aquest exemplar.

És una moneda emesa en commemoració del desè aniversari de la Unió Econòmica i Monetària. Com han pogut comprovar els col·leccionistes, en els darrers anys, aquest exemplar n'ha vist multiplicat el valor fins a convertir-se en molt interessant.

Cal tenir en compte que és una moneda de tan sols 2 euros. Tot i això, ja s'ha trobat en subhastes per un valor de fins i tot 1.500 euros. Sens dubte, un bon sou que a Catalunya ningú no vol deixar passar.

Si vols reconèixer aquesta moneda de 2 euros per veure si la tens, pel fet que és molt recent, el primer que has de saber és quin és el seu aspecte. A la zona de l'anvers, es pot veure un dibuix de George Stamatopolus. Aquest simbolitza tots els intercanvis comercials que s'han fet durant el transcurs de la història.

Imatge de moneda de dos euros
Imatge de la moneda de dos euros. | Fábrica Nacional de Moneda y Timbre

Altres característiques per reconèixer-la

A més, també té altres característiques perquè la puguis reconèixer de manera més senzilla. Per exemple, al dibuix es pot veure un individu situat al costat del símbol de l'euro. Així mateix, apareix emmarcat en un cercle. D'altra banda, just a sota del mateix es pot veure la llegenda «UEM 1999-2009». Després, tot queda envoltat per les dotze estrelles que representen la Unió Europea.

El revers, per la seva banda, és molt similar al de qualsevol moneda de 2 euros que puguis tenir a la cartera. Es pot veure la xifra que en representa el valor, així com una representació del continent europeu.

Quin és el valor d'aquesta moneda de 2 euros de 2009

Actualment, aquesta moneda de tan sols 2 euros ha arribat a assolir un valor de subhasta de fins a 1.500 euros. Tot i això, també és possible fer-se amb ella a preus una mica més econòmics, entre 200 i 500 euros.

Perquè pugui valer molt més, és imprescindible que estigui en perfecte estat de conservació. Encara que això pot semblar una cosa senzilla, com es tracta d'una moneda en circulació, és força complicat d'aconseguir-ho la majoria de vegades.

Pots tenir-la a la cartera

Com veus, és una moneda molt senzilla, que continua sent vàlida i que és molt recent. Tots aquests factors fan que sigui molt possible que tu mateix la tinguis a la cartera. Si és així, ara ja saps que la pots vendre i multiplicar-ne el valor.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp