Imatge del caldo casolà que aprimar en només set dies

El caldo casolà que aprima en només 7 dies i que pots preparar ràpidament a casa

Si vols aprimar-te mentre et cuides per dins, no et pots perdre aquest brou casolà. Molt fàcil de fer i deliciós!

L'obesitat ha esdevingut una autèntica epidèmia. I malgrat això, les estadístiques adverteixen que el problema va en augment. Les conseqüències de l'obesitat són moltíssimes, de fet, les persones obeses es poden veure afectades tant físicament com psicològicament.

L'obesitat és una malaltia força complicada, difícil de superar i de portar. I és que tendeix a deixar marca per a tota la vida, especialment des del punt de vista psicològic. La vergonya de fer gestos quotidians i les possibles discriminacions condueixen a un malestar. Per això, és lògic intentar cercar aliments que puguin facilitar la tasca d'aprimar-se.

Els caldos casolans són útils per aprimar-se?

Durant una dieta d'aprimament, les amanides i els menjars lleugers solen ser els plats principals, però els especialistes recomanen mirar més enllà. Un clar exemple són els brous, una gran alternativa que aportarà nous sabors a la teva dieta.

A més, aquest aliment no només és valuós pel seu sabor: els caldos de verdura afavoreixen la desintoxicació de l'organisme. Si et preocupa les calories que hi ha en un brou casolà, has de saber que tot dependrà de si conté verdures i/o carn, a més de la seva quantitat.

Imatge de tres cols i diversos bols amb diferents maneres de tallar la col
Les cols contenen un valor nutricional molt atractiu | Getty Images

Però, en general, els brous casolans elaborats únicament amb verdures tendeixen a ser molt més baixos en calories que altres. Especialment, si els comparem amb els brous de pollastre o de vedella. És més, s'estima que els de verdures contenen al voltant de 5-10 calories, mentre que els d'au solen tenir unes 20-30 calories.

Com fer un caldo casolà aprimant? No et perdis la nostra recepta

Un cop coneguts els beneficis de prendre brous, no pots continuar dubtant i has de tastar el brou de col. És una recepta molt senzilla i no et robarà molt de temps.

Introduint aquesta sopa a la teva dieta, experimentaràs tots els beneficis de la col, una verdura essencial per al correcte funcionament del nostre cos. A més, mitjançant una sopa la ingesta se't farà més fàcil. Per preparar-ho, hauràs de comptar amb una sèrie d'ingredients i una cassola.

Ingredients:

 1. 1 litre d'aigua
 2. 250 g de pollastre
 3. 1 ceba
 4. 1 tija d'api amb fulles
 5. 1 pastanaga
 6. 3 alls frescos, picats
 7. 3 branquetes de julivert fresc
 8. 2 branquetes de farigola seca
 9. 1 full de llorer
 10. ½ culleradeta de pebre negre molt
 11. Sal

Elaboració

 1. Posa tots els ingredients en una cassola.
 2. Deixa'ls bullir fins que la consistència de les verdures sigui tova.
 3. Abaixa la temperatura, tapar i cuinar a foc lent durant 30 minuts.
 4. Un cop transcorregut aquest temps, filtra sobre un plat tot el líquid. Si vols afegir consistència, pots triturar les verdures i el pollastre per afegir després a la sopa.
 5. Gaudeix de la sopa de col. 
Imatge d'un bol amb caldo per aprimar-se en set dies i diferents verdures al voltant
Aquest caldo depuratiu és molt fàcil de fer. I a més a més, aprima | Getty Images

Com prendre'l perquè sigui efectiu?

Perquè el brou sigui realment efectiu per perdre pes, el millor és seguir un programa de desintoxicació de tres a quatre dies. Es tracta de consumir només brou durant aquest període. A més, pots alternar els ingredients del teu brou casolà per a més eficiència.

No obstant això, hem de tenir cura de no excedir els cinc dies de dieta per evitar el risc de deficiència alimentària. Especialment per a aquells que realitzen o segueixen un programa esportiu intens alhora.

A més a més, no oblidis el més important: per aprimar-se, és imprescindible seguir una dieta adequada, rica en aliments nutritius i naturals. I, especialment, practicar exercici físic sovint.

Voler perdre pes, una qüestió de salut

Les conseqüències de l'obesitat o el sobrepès no són només mentals, també –principalment– físiques. Per exemple, la diabetis és una de les conseqüències més comunes.

Imatge d'un home amb una samarreta blava agafant-se el greix de la panxa
Perdre quilos no només és per estètica, sinó també per salut| Getty Images

I, més particularment, la diabetis tipus 2, en què el nivell de sucre a la sang i la insulina són massa alts. De fet, l'augment de la insulina provoca l'augment de la gana, cosa que fa que mengem en excés.

També es produeixen malalties cardiovasculars a causa dels dipòsits de greix a les parets internes dels vasos sanguinis. Això afavoreix l'aparició d'hipertensió arterial, insuficiència cardíaca o síndrome d'apnea del son, entre d'altres. Per tant, és normal voler apostar per la teva salut incloent hàbits saludables a la teva vida.