Una dona prenent una infusió

Calma la tos amb una agradable infusió: lluita contra la bronquitis i protegeix el fet

Hauries d'incorporar-la a la teva dieta, està plena de beneficis!

Amb l'arribada de l'hivern i les baixes temperatures, els virus i els bacteris es comencen a escampar. És moment de protegir-nos, encara més si és possible, per no caure malalts en aquestes dates.

I és que tot i que la tos i la mucositat són molt freqüents en aquesta època de l'any, convé consumir aliments que ens ajudin a estar sans. A continuació t'ensenyarem una infusió que, en aquests casos, és mà de sant.

En aquesta època, la infusió serà la teva millor companyia

Refredats, grips, mals de cap... i una infinitat d'afeccions i malestars que ens envaeixen cada hivern. Per molt típic que ens sembli això, passar un hivern lliure de qualsevol refredat podria ser més fàcil del que ens pensem.

Una persona fent una infusió
Les infusions poden ser les nostres majors aliades en èpoques de fred | Getty Images

Tan sols ens hem de fixar en l'alimentació que estem duent a terme, ja que en moltes ocasions, darrere seu s'amaguen grans secrets. Parlant d'alimentació... Inclous les infusions a la teva dieta?

Si no és així, després de llegir aquest article és molt probable que comencis a fer-ho. I és que la quantitat de beneficis que ens pot aportar al nostre cos és una cosa veritablement positiva.

Tant si vols alliberar-te del malson d'emmalaltir com si, vols pal·liar els símptomes que ja tens... has de saber que la infusió que t'explicarem a continuació funciona de meravella.

La infusió que hauries de prendre aquest hivern: alleuja i protegeix

Es tracta ni més ni menys que de la infusió de cua de rata, la utilització del qual es remunta des de fa segles. Tradicionalment, els nostres avantpassats ja hi recorrien per tractar aquest tipus de malestars.

Foto d'una dona mocant-se amb un mocador.
Aquesta infusió és molt efectiva contra la mucositat i la tos | Getty Images

I és que les seves propietats medicinals la converteixen en una de les begudes 'estrelles'. A més d'això, també has de saber que el seu valor nutricional és molt ric, de manera que la pots consumir tant si estàs malalt com si no.

Si vols fer-te amb ella només t'hauràs d'apropar a qualsevol herboristeria. El seu mode de preparació és molt senzill: poseu l'aigua a bullir, afegiu-hi les fulles seques i la deixeu reposar uns 5 o 10 minuts. Si ho prefereixes, també hi pots afegir una culleradeta de mel.

Tot i això, a més de la seva rapidesa i facilitat a l'hora de preparar-la, també hem de destacar la seva eficàcia per tractar determinades afeccions. Vegem a continuació les més interessants:

1. La millor aliada per als teus bronquis

A causa de les seves propietats expectorants, així com el seu contingut a cua de rata, aquesta infusió és un remei genial per tractar problemes respiratoris. El seu consum ajuda a calmar la tos, i a més, també preveu els símptomes propis del refredat o la grip.

2. Té propietats antibacterianes

El cua de rata no només actua contra la bronquiolitis, sinó que també és utilitzat per tractar altres malalties digestives. A més, la infusió també conté tanins i mucílags, components que actuen com a antibacterians i antiinflamatoris.

3. Ajuda a cuidar altres òrgans del cos

Si hi ha alguna cosa que també cal destacar d'aquesta infusió és el contingut en fibres i antioxidants, pròpies de la planta. Això amaga un gran secret, i és que ajuda a desintoxicar el nostre fetge de manera natural. Gairebé res!

4. I a més... És ideal per fer dieta!

I per si no n'hi hagués prou, la infusió de cua de rata també estaria indicada per a aquelles persones que tenen l'objectiu d'aprimar-se i perdre pes. El consum, a més d'estar indicat per tractar refredats, també és diürètic. Això és molt beneficiós perquè ajuda a desintoxicar el cos i eliminar la retenció de líquids.

Com pots observar, la infusió de cua de rata és plena de beneficis. Aquesta planta d'origen medicinal conté una sèrie de propietats que ens poden ajudar en moltes situacions. Si encara no l'has provat... T'animem a fer-ho!

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp