Imatge de l'exterior d'un supermercat de Lidl.

El canvi milionari que arribarà a totes les botigues Lidl: ho notaràs

Els clients aviat percebran un important canvi a les botigues de Lidl

Lidl ha pres una decisió que afectarà totes les seves botigues. I és que, com ha compartit la cadena alemanya, és una iniciativa que està lligada al seu ferm compromís amb el medi ambient i la innovació.

Per això, no és estrany que, aviat, els clients siguin conscients del gran canvi que la companyia està implantant a tots els seus establiments.

Segons les seves declaracions, aquesta metamorfosi tindrà lloc de forma progressiva a les més de 650 botigues que Lidl posseeix a tot Espanya.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

Lidl aposta per un canvi milionari a totes les seves botigues

Com hem assenyalat, Lidl ha confirmat un important canvi a les seves botigues. I aquest es tracta, ni més ni menys, de la substitució de la cartelleria tradicional per una digital.

En concret, és d'un etiquetatge electrònic, també conegut com a ESL (Electronic Shelf Labels), que suposarà una inversió de 50 milions d'euros.

El seu funcionament és molt simple, ja que es tracta d'un sistema centralitzat que permet que el cartell reflecteixi tant la descripció del producte com el seu preu. D'aquesta manera, els clients tindran tota la informació necessària en temps real.

Foto de l'exterior d'un establiment de Lidl.
Lidl implantarà cartells digitals a totes les botigues. | Agències

Gràcies a aquesta decisió, s'espera que cadascun dels seus establiments tingui uns 3.500 cartells digitals. Això sí, els clients hauran d'esperar un temps per començar a veure'ls, ja que la instal·lació serà progressiva durant aquest any i el pròxim, com assenyalen des de Lidl.

Així mateix, s'estima que la companyia podrà estalviar fins a un total de 2.900 tones anuals de paper, una xifra que es tradueix a no tallar el que equivaldria a 49.000 arbres. I és que, tenint en compte aquestes dades, és innegable que l'impacte de Lidl sobre el medi ambient podria disminuir considerablement.

La cadena alemanya aposta per la innovació i la tecnologia

Michaela Reischl, directora de RSC de Lidl a Espanya, ha assenyalat que «com a empresa ens trobem davant d'una constant recerca de processos i solucions que ens permetin reforçar el nostre compromís amb la conservació dels recursos i que, a la vegada, suposin una millora tant pel que fa a l'experiència de compra dels nostres clients com a la gestió de l'equip de botiga».

Com també han compartit, aquesta decisió no és només favorable amb el medi ambient, sinó que també millorarà l'experiència dels clients. Això és perquè els cartells comptaran amb una major nitidesa i uniformitat visual, per la qual cosa no donaran peu a confusions. A més, assenyalen que «l'equip de botiga pot dedicar més temps a altres tasques de més valor afegit, com l'atenció al client».

Foto d'un carro de supermercat buit en un passadís de supermercat.
Els clients podran seguir consultant la mateixa informació que abans. | Getty Images

També fomenten l'ús d'altres alternatives digitals

Per si no n'hi hagués prou, aquesta no és l'única iniciativa relacionada amb el medi ambient que han pres des de Lidl. La companyia també fomenta l'ús de la seva app, Lidl Plus, l'ús de la qual compta amb grans beneficis i avantatges, com ara l'estalvi de paper, entre d'altres.

I és que els clients que la tinguin instal·lada podran seleccionar l'opció que els ofereix el rebut digital de les compres. D'aquesta manera, no cal imprimir-lo per defecte i així també s'estalvia paper.

Per això, els usuaris només han d'accedir a la secció de 'Els meus tiquets' des del mòdul 'La meva cartera', on trobaran tots els tiquets de les seves compres Lidl Plus. Cal destacar que també serveixen per fer devolucions, gestionar garanties o controlar les despeses personals.

Així mateix, cal destacar que el 2021 la cadena alemanya va decidir reduir el paper que s'emprava als seus tiquets de compres físiques. Gràcies a la disminució d'uns 9 centímetres de la mida habitual dels tiquets esmentats, la cadena alemanya aconsegueix estalviar fins a 63.000 quilos de paper anualment.