Reclamen a Inditex que paralitzi els tancaments de botigues fins a aconseguir un acord laboral

Inditex va anunciar la seva decisió de clausurar entre 1.000 i 1.200 botigues

Entrada d'una de les botigues de Zara, del grup Inditex
CC.OO. reclama a Inditex que paralitzi els tancaments de botigues fins a aconseguir un acord laboral | Cedida

CC.OO. ha reclamat a Inditex que paralitzi els tancaments de botigues fins a concretar el compromís aconseguit amb el comitè d'empresa europeu d'abordar l'impacte laboral del seu pla estratègic 2020-2022. En la presentació de resultats del primer trimestre fiscal, Inditex va anunciar la decisió de clausurar entre 1.000 i 1.200 botigues entre 2020 i 2021, de les quals entre 250 i 300 es troben a Espanya.

El grup fundat per Amancio Ortega va precisar que el valor net comptable d'aquest pla és  de 308 milions d'euros i s'ha inclòs en el compte de resultats del primer trimestre 2020, el qual va acumular unes pèrdues de 409 milions d'euros, les primeres des que va sortir a Borsa en 2001, a conseqüència de l'impacte econòmic de la crisi sanitària de la Covid-19.

El grup compta amb més de 7.000 establiments

Inditex va explicar que aquest pla, que inclou entre 500 i 600 unitats cada any, se centra en botigues al final de la seva vida útil, sobretot dels formats joves i la venda dels quals es pot recuperar en botigues pròximes i 'online', i en unitats amb un valor net comptable baix.

Després d'aquest anunci a la reunió del comitè d'empresa europeu, que es va celebrar el 17 de juny, la direcció d'Inditex es va comprometre, segons la CC.OO., al fet que aquesta «important reestructuració» s'efectuaria prioritzant l'estabilitat en l'ús de les plantilles. A més, oferiria llocs de treball per a cobrir les necessitats generades pel nou model a les persones que treballen a les botigues que es tanquin, així com abordant les implicacions laborals d'aquesta reestructuració amb la participació de la representació sindical en cada país.

«Un compromís que des de CC.OO. valorem molt positivament, igual que ho hem fet amb la garantia del 100% de retribucions durant l'estat d'alarma i amb els acords que hem aconseguit en el conjunt de marques a Espanya per a abordar, en el pla laboral, la desescalada i la represa de l'activitat», ha assenyalat el sindicat.

No obstant això, mentre es concreta aquest compromís, ja s'estan produint tancaments de botigues en diversos territoris i marques o en el seu cas anuncis de tancaments imminents.

«Una política que des de CC.OO. entenem com a anticipatòria dels tancaments previstos i que, amb independència que respongui a una estratègia global o a iniciatives puntuals dels responsables de recursos humans, ha de paralitzar-se fins que s'aconsegueixi un acord laboral a nivell del grup Inditex a Espanya», ha assenyalat el sindicat.


Comentaris

envia el comentari