Cinc aliments que no són tan sans com semblen i que no hauries de comprar durant el confinament

És possible mantenir una dieta equilibrada durant aquests dies

Un client comprant amanides envasades a un Mercadona
No són recomanables productes com les amanides envasades | Cedida

El confinament que estem obligats a fer per culpa del coronavirus està afectant la nostra rutina i, entre altres coses, ha fet que ens fixem més en el menjar que comprem. L'objectiu és adquirir aliments que es puguin conservar i emmagatzemar bé però que alhora siguin saludables.  

En aquest sentit, els experts recomanaven els primers dies comprar conserves tot i que no acabaven de quadrar amb el que entenem com una dieta sana i equilibrada. Per això, cal tenir en compte que alguns dels aliments presents als supermercats aquests dies poden semblar sans però no ho són tant. 

Evitar les amanides envasades

Un fet a tenir en compte quan compres un producte teòricament sa és que aquest mantingui totes les seves propietats. Amb les amanides envasades existeix la problemàtica que l'amaniment que porten treu bona part dels seus beneficis a l'enciam o el tomàquet. 

Sempre és una millor opció comprar els productes per separat i fer les teves pròpies amanides. És la manera d'assegurar-te que no tindran un excés de sucre, sal o greixos

L'engany del musli 

És una de les modes dels darrers anys. La barreja de cereals, fruits secs i fruita que trobem als musli es considerada com una bona font de proteïnes, vitamines i fibra i que permet mantenir-se en forma. 

Però l'augment de la seva demanda ha generat l'interès en la indústria alimentària. Aquesta s'ha encarregat de ficar-li més additius per fer-lo més dolç i gustós. Això ha perjudicat al seu caràcter saludable, ja que contenen més sucres i olis refinats

No és autèntic vinagre de Mòdena

És un dels productes que més duu a l'engany dels supermercats. Per 3 euros es venen vinagres balsàmics com si fossin autèntics vinagres de Mòdena. Però la veritat és que aquest producte italià té un preu real de 100 euros

I és que és un producte totalment natural a diferència del que trobem als supermercats. Aquests no són més que succedanis amb molt més sucre i calories, gens recomanable com amaniment. 

Margarina o mantega?

És un dels eterns debats a l'hora d'escollir que comprem per esmorzar. La tendència és creure que la margarina és més sana que la mantega, però és veritat?

Doncs no. La margarina no és més que un substitut de la mantega fet amb olis i greixos que són molts més perjudicial que una mantega de llet natural. 

El secret ocult de les begudes light

Finalment, cal anar amb compte amb les begudes ensucrades considerades light o sense sucre. Com indica el seu nom teòricament no tenen sucres i haurien d'ajudar a mantenir la línia. Realment, aquests són canviats per edulcorant que, segons els experts, poden afectar la nostra salut cardiovascular o digestiva. 


Comentaris

envia el comentari