Muntatge del passadís d'un supermercat amb carro i rodona amb metges

Els 5 aliments probiòtics més aconsellats pels metges: ni quefir ni iogurt

Són aliments habituals i fàcils d'aconseguir

Cada cop són més els estudis i l'evidència científica que avala el consum de probiòtics. De fet, tota la biografia que hi ha sobre això deixa més que clar el gran impacte positiu que tenen sobre la nostra salut.

Tot i això, la seva adquisició s'aconsegueix si ingerim determinats aliments, ja que no tots compleixen la mateixa funció. Per assegurar-te que consumeixes els més adequats, a continuació et revelarem els 5 més aconsellats pels metges.

Els 5 aliments més rics en probiòtics: increïbles per a la teva salut

Quan parlem de probiòtics ens referim, bàsicament, a microorganismes vius la finalitat dels quals és mantenir o millorar els bacteris bons del nostre cos (és a dir, la microbiota normal). Aquestes petites substàncies, així mateix, les trobem a determinats aliments.

De fet, el iogurt és un exemple clar d'aliment ric en probiòtics. Tot i que no tots els iogurts són saludables i en contenen, aquells que sí que ho fan estan enriquits de bacteris beneficiosos per a la salut, sent la més famosa el bífidus.

Muntatge amb una nevera oberta de fons i una dona subjectant i mirant un pot de iogurt
Els iogurts són rics en probiòtics, però no és l'únic aliment que en té | Pixelshot, Dean Drobot

Ara bé, també hauries de saber que el iogurt no és l'únic aliment que té un poder semblant. En aquest sentit, un nou estudi dut a terme per la Universitat de San José ha demostrat que n'hi ha molts altres.

Pel que sembla, durant la reunió anual de la Societat Nord-americana de Nutrició es va arribar a elaborar un llistat amb els cinc aliments més rics en probiòtics. D'aquesta manera, es poden conèixer altres alternatives quant a l'adquisició d'aquesta substància. Les veurem una per una:

1. All

L'all és un aliment típic i tradicional al nostre país, així com també a la dieta mediterrània. El seu alt contingut en inulina probiòtica el converteix en una font natural de carbohidrat. A més, és molt beneficiós per a la microbiota intestinal.

2. Porros

Si alguna cosa hem de destacar dels porros és, sens dubte, la seva aportació nutricional. Aquesta verdura, capaç d'augmentar la salut de la flora intestinal, pot incrementar també la formació de bacteris bons per al nostre intestí.

3. Carxofa de Jerusalem

Potser no ho sabies, però a la carxofa hi és present el mateix carbohidrat que a l'all: la inulina. Aquest carbohidrat, alhora, resulta molt beneficiós per a l'intestí gruixut, ja que contribueix a la colonització dels microorganismes.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

4. Cebes

Les cebes, de la mateixa manera que passa amb altres plantes, contenen a la superfície de les seves fulles un bacteri anomenat 'lactobacillus' . Doncs bé, aquest bacteri és ideal per cuidar la nostra salut digestiva, a més de potenciar el sistema immunitari.

5. Fulles de dent de lleó

La dent de lleó conté moltes propietats beneficioses per al nostre organisme i una és ajudar a depurar el nostre sistema digestiu. Les seves fulles són el millor remei per dificultar la creació de toxines i ajudar a rebutjar les que ja existeixen.

Muntatge amb una dona col·locant menjar a la nevera i un cercle amb un tick verd
Com més ingesta de probiòtics, millor funcionarà el nostre organisme | Getty Images

Com has pogut comprovar, aquests cinc aliments poden ser les millors opcions nutritives si volem obtenir els probiòtics necessaris pel nostre organisme. El seu consum és molt habitual, i són aliments fàcils d'aconseguir a qualsevol supermercat.

Però, per si no n'hi hagués prou, a més de l'estudi esmentat anteriorment, en el passat se'n van realitzar molts d'altres que estaven encaminats cap a la mateixa direcció. Les conclusions de tots ells, en general, confirmen la mateixa hipòtesi.

I és que actualment se sap que la ingesta de probiòtics està estretament relacionada amb una millor regulació de la glucosa sanguínia. Això vol dir que, com més ingesta, millor absorbirà el nostre cos el calci, i també millorarà la funció digestiva i immunològica.

Per tant, si vols beneficiar-te de totes les propietats que t'hem ensenyat, t'aconsellem que incorporis aquests cinc aliments a la teva dieta. Recorda que el que és aconsellable és, com a mínim, una ingesta de 5 grams diaris de probiòtics.