Imatge d'un té de canyella amb llimona

Les 5 begudes que depuren el teu cos quan dorms i que les famoses prenen diàriament

Cinc sorprenents begudes que beneficiaran la teva salut des de dins

Segur que, amb l'arribada de l'any nou, et vas proposar netejar més vegades el bany o potser netejar més vegades el cotxe. No obstant això, segur que no vas pensar en cap pràctica o cap rutina per netejar una cosa molt més important. Una mica més important que la floridura a la dutxa o un parell d'empremtes al tauler de control: el teu cos.

Un dels processos que vertebren el bon funcionament del nostre cos és la digestió. I aquí, el fetge, malgrat la seva gran mida, és un dels grans desconeguts del nostre cos. Més encara quan es tracta de cuidar-lo i mantenir-lo sa, a ple rendiment, perquè duri molts anys.

Aquest òrgan, que es troba sota el diafragma, ens ajuda a pair els aliments i a eliminar les substàncies tòxiques. A més a més, per si no fos prou, emmagatzema l'energia que necessitarem al llarg del dia.

D'acord, tampoc som a Mesopotàmia i no considerem que al nostre fetge es guardin la nostra ànima i les nostres emocions. Tot i això, s'estima que compleix al voltant de 500 funcions, moltes vitals per a la nostra salut. Així doncs, necessites més motius per convèncer-te que val la pena desenvolupar hàbits saludables per protegir-lo?

Si no saps què fer per conservar el teu fetge en un estat òptim, et deixem aquí una llista de begudes que t'ajudaran a depurar-lo sense que te n'adonis. Res millor que un bon oli per mantenir la nostra maquinària greixada i llesta per funcionar en qualsevol moment! A més, per alguna cosa ho prenen les famoses diàriament!

Begudes que netejaran el teu cos mentre dorms

1. Te de menta

Segur que ja has sentit això que la menta t'ajudarà a tenir una bona digestió. Però, per desgràcia, potser encara no saps que potencia la capacitat del teu organisme per eliminar residus, al fetge i al còlon.

Una rutina força senzilla per fer que el teu cos es netegi per dins les primeres hores de la nit? Canvia el refresc sense cafeïna que prens sempre per alguna infusió generosa. El teu cos t'ho agrairà.

2. Infusió de civada

Parlant d'infusions, saps que pots prendre civada més enllà de l'esmorzar amb els cereals? De fet, és molt recomanable, ja que la civada és una gran font de vitamines i aminoàcids —dels vuit necessaris per a la vida, en té sis—.

Els beneficis? T'ajuda a regular el colesterol en sang i produeix un efecte relaxant que, qui sap, pot ser que et salvi d'haver de comptar milers d'ovelles per agafar el son.

3. Dent de lleó

Potser has passat alguna vegada pel supermercat i t'hagi cridat l'atenció la dent de lleó. És considerat com un dels millors cuidadors del fetge, així que no dubtis a tastar-ho. Entre els seus beneficis més grans hi ha les seves potents capacitats medicinals.

4. Boldo

No volem deixar-te amb un mal sabor de boca, per això hem inclòs en antepenúltima posició aquesta beguda. Tot i el seu sabor poc estimulant (per dir-ho de forma educada), el boldo protegirà el teu estómac i el teu sistema immunitari amb total garantia.

Si tens un àpat copiós pròximament, avança't i compra'l. Segur que notaràs com actua contra els gasos i la inflor abdominal!

5. Aigua tèbia amb llimona

Potser és la beguda que requereix alguns dels ingredients que tindràs més a mà a casa. I a més és molt barata! T'ajudarà a eliminar substàncies tòxiques al teu organisme i es pot convertir en un gran aliat per perdre pes.

Si apostes per aquesta beguda i vols unes quantitats de referència, que sigui mig-mitjà o sencer-sencer. En altres paraules, mig got d'aigua amb el suc de mitja llimona, o un got sencer d'aigua amb el suc d'una llimona sencera.