Per fer front a l'onada de fred actual no hi ha res millor que sentir-nos ben calentets i confortables dins de casa nostra. L'ideal seria mantenir sempre una temperatura òptima quan estem a casa, independentment de si estem a l'estiu o a l'hivern.
No obstant això, ara, a l'hivern, hi ha determinades zones o racons de la llar que juguen un paper clau perquè això sigui així. Revisar cadascun d'aquests punts ens pot ajudar a detectar possibles fuites de calor i, per tant, que aconseguim un bon aïllament.
Racons per on se'n va la calor i no te n'adones
A ningú no li agrada passar fred a l'hivern, per descomptat. Les poques hores de llum solar i les baixes temperatures fan que sigui molt més desitjable passar més temps a casa. Ara bé, si ens quedem a casa també és lògic que ens vulguem sentir a gust.
I és la calor, precisament, la que ens ajuda a suportar aquestes èpoques de l'any. Per això, moltes persones busquen la millor manera de poder acumular-la i mantenir-la dins de casa seva, amb l'objectiu d'optimitzar-la el màxim possible.
Tant si s'opta per posar la calefacció com si no, l'objectiu és el mateix: mantenir-nos calentets i no passar fred. Per això, no ens hem d'oblidar de revisar determinades zones de casa nostra, ja que en moltes tendeix a escapar-se la calor. Vegem-les a continuació.
1. Finestres
Qualsevol llar disposa de finestres i, actualment, podem trobar-les de diferents tipus. De fusta, d'alumini... tot i que totes fan la mateixa funció, l'aïllament pot ser diferent.
No obstant això, el material que es repeteix és el vidre, i aquest és un component que normalment tendeix a deixar passar el fred a l'hivern. Per evitar això, el millor que podem fer és instal·lar cortines tèrmiques i abaixar les persianes. D'aquesta manera, aconseguirem un major hermetisme.
2. Parets
Les parets és un dels elements (per no dir el que més) que té més contacte amb l'exterior. És la base i l'estructura que sustenta el nostre habitatge i, per tant, també cal prestar-hi atenció.
Més concretament, s'estima que un 35% de la calor s'escapa a través de les parets. Per tant, depenent dels materials amb què estiguin elaborats els murs de la casa, convindrà tenir en compte o no una possible inversió en aïllament.
3. Portes
Les portes són un altre dels elements a través dels quals s'escapa més calor. A més d'estar en contacte amb l'exterior, com altres components de la llar, en aquest cas la funció d'aquestes portes també ens pot suposar un problema.
Precisament, i a causa del seu ús d'obrir-les i tancar-les constantment, la calor de l'interior es pot escapar més fàcilment. De fet, depenent de la qualitat dels materials, la pèrdua es pot situar entre el 10% i el 15%.
4. Sostres
Els sostres, de la mateixa manera que passa amb les parets, també formen part de l'estructura de casa nostra. Depenent dels materials de fabricació, la pèrdua de calor pot variar. Això sí, s'estima que a través seu també es pot arribar a perdre fins a un 20% de la calor.
5. Terres
I per últim, però no menys important, també hem de prestar especial atenció al terra. Com és evident, aquest (juntament amb parets i sostre) acaba de conformar completament l'estructura de la llar. A través seu també és possible perdre entre el 7% i el 10% de la temperatura interior. No obstant això, una possible solució, en aquest cas, seria col·locar catifes de qualitat per evitar el pas del fred.
NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp