Primer pla d'una mà agafant un comandament de l'aire condicionat

Els 5 trucs per posar l'aire aquest estiu sense que pugi massa la factura de la llum

L'aire condicionat és molt necessari a l'estiu

L'aire condicionat és alhora l'electrodomèstic més estimat i odiat de la nostra llar. Això és perquè ens proporciona frescor a l'estiu, però augmenta de forma considerable la llum. I és que es tracta d'un dels electrodomèstics que gasten més llum, i això no és cap secret.

No obstant això, hi ha dies en què encendre'l és estrictament necessari. Sobretot, en aquelles tardes d'estiu on ni es pot obrir la finestra. Com que treure'l no és una opció, el millor és fer-ne un ús òptim per treure-li el màxim partit.

Això sí, tenint en compte també la factura que arribarà a final de mes. Per aquest motiu, aquests cinc consells poden resultar claus a l'hora de quadrar el vostre pressupost. I és que sí, és possible fer servir l'aire condicionat sense deixar-se una dinerada!

Els 5 trucs per estalviar posant l'aire condicionat

Les paraules estalvi i aire condicionat no semblen anar de la mà. Tot i això, encara queden alguns trucs que pots posar en pràctica per intentar que es converteixin en sinònims.

1. Col·loca la temperatura a un nivell òptim

Tot i que l'aire condicionat és un dels elements més coneguts de casa nostra, encara no sabem bé quina és la temperatura òptima a la qual l'hem de col·locar. Especialment, si busquem un estalvi.

Imatge d'una mà amb un comandament de l'aire condicionat
L'aire condicionat ha d'estar a la temperatura adequada | Getty Images

En el cas que tinguis termòstat digital, t'has de fixar bé en la temperatura. Per estalviar, el que és recomanable és que es trobi entre els 26 i els 27 graus. Si el poses a aquesta temperatura i tens massa calor, potser és un bon moment per revisar la instal·lació de l'aparell, així com els filtres.

2. El millor moment per encendre'l

Una altra de les coses que cal tenir en compte, en cas de voler estalviar en llum, és en quin moment és millor encendre l'aire condicionat. Actualment, el seu fort és evitar, en la mesura del possible, fer-ho en els trams horaris que resultin més cars.

A més a més, un bon truc consisteix a no tenir-lo encès si no estem a casa. Un altre consell també és assegurar-se que el pilot vermell que sempre està encès quedi apagat alhora que l'aparell. Així estalviaràs el consum.

3. Revisa els filtres de forma periòdica

La neteja i els filtres són dues coses que cal tenir molt en compte perquè l'aire condicionat no gasti de més. En aquest sentit, netejar-los dues vegades al mes farà que notis la diferència.

Imatge d'un tècnic revisant un aire condicionat
Revisar l'estat dels filtres és molt important | Getty Images

Amb aquesta neteja, obtindràs una millor eficiència energètica i més qualitat de l'aire. A més, dur-la a terme és molt senzill, de manera que no et prendrà gaire temps. Per fer-ho, només cal aixecar la tapa de l'aire, apagar-lo i rentar els filtres amb una barreja d'aigua i sabó neutre; després, deixa assecar.

4. Ventileu la vostra casa de manera adequada

La ventilació és un altre dels trucs que cal tenir en compte si vols acabar estalviant en llum. A través d'aquest mètode aconseguiràs renovar l'aire de l'interior de la llar.

Per fer-ho de forma òptima, recordeu no mantenir les finestres ni les portes obertes mentre estigui encès l'aire condicionat. El millor és ventilar a primera hora del matí i crear corrents d'aire.

5. Determina'n la qualificació energètica

A l'hora d'escollir entre un aire condicionat i un altre, una de les coses en què t'has de fixar és en la seva qualificació energètica. Això et pot ajudar a estalviar força a final de mes. El més recomanable és aconseguir un aparell de qualificació A+++ i tecnologia invertir. Així, no permetrà pujades de corrent, reduint-ne el consum.