Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona aïllant tèrmicament una paret i cercle vermell amb bitllets d'euro i dues bombetes

Les claus d'Idealista per aïllar tèrmicament casa teva i estalviar a les factures

Destapa els aspectes vitals per aconseguir un aïllament idoni i gastar menys

Moltes vegades hem llegit les bondats d'executar l'aïllament tèrmic de casa nostra per gaudir al 100 % de la llar. Especialment és útil a les èpoques més extremes de l'any, com són els estius i els hiverns.

Aïllar l'habitatge adequadament reduirà el consum energètic i, per tant, podrem estalviar a les factures a final de mes. El portal immobiliari Idealista ha publicat un article on posa de manifest els avantatges i les formes disponibles per aïllar tèrmicament el teu habitatge.

Per això, cal triar de la millor manera els elements constructius de les façanes, parets i sostres, així com la distribució de l'espai. D'aquesta manera podem ajudar a fer que l'habitatge tingui un bon i millor aïllament, canviant la distribució de la llar, utilitzant sòls adequadament i renovant fustams.

Claus d'Idealista per a un aïllament tèrmic a casa teva

Per conèixer si la teva llar hauria d'estar millor aïllada tèrmicament, has de mesurar-ne l'eficiència energètica. Amb aquest certificat sabràs quina és la demanda energètica i sempre tenint en compte l'orientació, sistemes de ventilació, calefacció, il·luminació o materials de construcció.

En alguns edificis antics hi ha una capa buida dins dels murs de les seves façanes. Per això, es pot emplenar aquest espai amb materials aïllants. També es podria refer la capa interior de la façana o instal·lar-ne una de nova.

Així mateix, caldria tenir en compte si es pot instal·lar un sostre fals que contingui capes extres d'aïllament. En cas que no vulguis modificar elements estructurals, és important que facis servir fustams de qualitat altament aïllants.

Uns altres consells que ajuden a aquest aïllament són: utilitzar plantes per refrescar, ventilar a les hores adequades o fer un bon ús de tendals i persianes. També es recomana fer servir diferents tèxtils a l'estiu i a l'hivern.

El pressupost varia segons l'obra en qüestió. Serà una mica més costós si canviem fustams i accedim a la cambra d'aire dels murs de l'edifici per instal·lar-hi capes aïllants de qualitat. Pel que fa a les ajudes, n'hi ha diverses destinades a tenir una major eficiència energètica del teu habitatge, com ara els fons Next Generation.

Estalvia a les teves factures amb un adequat aïllament tèrmic

A l'article esmentat d'Idealista, es deixa clar que el lloc que estigui ben aïllat podrà conservar la temperatura interna durant més temps. I l'ús de sistemes de climatització serà molt més eficient. Pots invertir en els productes idonis per aprofitar el màxim possible la calor, o l'ombra exterior, per evitar un consum més gran.

Gràcies a això, les teves factures seran molt més lleugeres, i el gas o l'electricitat que consumeixis cada mes serà menor a causa d'aquest avantatjós aïllament tèrmic. I per si no n'hi hagués prou, si et decantes per les fonts d'energia alternatives, com ara plaques solars, hi sortiràs guanyant encara més.