Imatge de la façana de Mercadona

Un client avergonyeix a Mercadona: «Fins quan aguantarem»

La cadena valenciana ha sigut criticada pels seus preus

Naveguis molt o poc per les xarxes socials, segurament hauràs notat que han esdevingut una de les eines socials més utilitzades per transmetre queixes. I actualment, sembla que els supermercats, com a Mercadona, són els que més pols aixequen a xarxes com Twitter o Facebook.

Normalment, la majoria de queixes s'enfoquen al recent augment dels preus. I com s'esperava, una de les més impactants ha estat la d'un usuari que ha confirmat com el preu d'un producte ha canviat en poc temps.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Un client es queixa per l'important augment de preus a Mercadona

En qüestió de només tres dies, Mercadona ha augmentat considerablement el preu del seu 'pack' de 5 quilos de taronges. Almenys, així ho assenyala un client a Twitter. En aquesta publicació, es pot apreciar com l'usuari '@gmja66' ha adjuntat una imatge que corroboraria la seva versió.

A la imatge es poden observar dos tiquets alineats. I malgrat l'aparent similitud de tots dos, la veritat és que compta amb xifres molt diferents entre si. En primer lloc, un està datat el 3/03/2023 i l'altre el 6/03/2023. I mentre que el primer té un preu per al 'pack', l'altre ho fa amb una quantitat superior a l'anterior.

Fa tan sols uns dies, el client va pagar 4,35 € pel producte, mentre l'última vegada que va visitar Mercadona va haver de pagar 5,75 €. És a dir, un preu gairebé 1,5 € més car en un transcurs molt curt de temps.

Per això, afegia: «'@RubenSanchezTW' '@Mercadona' mateix lloc amb tres dies de diferència els 5 quilos de taronges han pujat 1,40 €, algú ho pot explicar això? Fins a quant aguantarem?», etiquetant així un reconegut periodista i al compte oficial de la cadena valenciana. Tot i això, encara no ha rebut resposta per cap dels etiquetats.

Foto d'un carro de la compra.
El client ha demostrat que el preu ha augmentat en només tres dies | Getty Images

No és l'única queixa relacionada amb el preu dels productes

Lluny de ser casual, aquesta queixa és una més afegida al sac. I és que des que van començar a apujar el preu dels seus productes, Mercadona ha hagut de fer front a nombroses queixes per aquesta decisió. Sobretot quan s'ha tractat de productes de primera necessitat com a certs aliments.

Amb relació a les taronges, un altre usuari alertava que el preu del suc de taronja amb polpa havia passat d'1 € a 1,20 €, però que la cadena valenciana ni tan sols s'havia molestat a «treure el preu anterior».

Lidl també està sent durament criticat pels usuaris

I encara que es podria pensar que les crítiques només se centren a Mercadona, altres cadenes de supermercats també estan sent testimonis de l''enuig' i els retrets dels seus clients. Sense anar més lluny, l'usuari '@Acarmar3' compartia al compte de Twitter una imatge en què es veia el preu del paté de boví o pollastre per a gossos, en un establiment Lidl.

Respecte al preu, afegia: «Ens queixem de Mercadona, però vosaltres @lidlespana no us quedeu enrere. Heu duplicat el preu en un any. Abans això costava 0,45 €. També ve d'Ucraïna?». Per tant, el preu hauria passat de costar 0,45 euros a 1,05 euros, doblant així el preu anterior.

A més a més, fa relativament poc, es va viralitzar a les xarxes un 'tuit' en què s'assenyalava que Lidl estaria venent llaunes de tonyina a un preu massa alt. Sí, ja que a l'envàs d'aquestes llaunes, el preu recomanat era de 4,50 euros.

Tot i això, la cadena alemanya les havia etiquetat amb un preu de 5,49 euros, amb un descompte del -41%. I encara que aquest no vas donar gaire de ser ell recomanant, el que més va suscitar la decepció dels seus clients va ser que a l'etiqueta anunciaven que el preu real era de 9,32 euros, però ara costava menys per l'oferta.