Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de diverses llaunes de refrescos de diferents colors

La decisió de Coca-Cola que notarem en tots els supermercats catalans aquest 2023

La companyia ha decidit introduir un canvi important en els seus productes

L'augment dels preus sembla no tenir aturador. Des de fa uns mesos, fer la compra és més complicat que mai, ja que, al final, estalviar i comprar allò necessari s'ha convertit en una tasca impossible.

I encara que els consumidors s'estiguin acostumant a la pujada de preus, la veritat és que aviat podrien patir un cop ben dur. Sobretot aquells que són autèntics adeptes dels productes de la marca Coca-Cola.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!

Coca-Cola anuncia una pujada de preu als seus productes

Possiblement, beure's una Coca-Cola, en qualsevol context, sigui una de les accions més habituals no només per la societat en general, sinó també per la població catalana. Al cap i a la fi, es tracta d'un dels refrescos més coneguts i demanats a la majoria de països.

No obstant això, siguis molt fan o no d'ella, el cert és que el preu aviat patirà alguns canvis. Així ho ha comunicat el seu conseller delegat, que ha confirmat, en un comunicat, que: «Hi haurà pujades de preus a tot el món el 2023. És probable que això continuï durant la resta de l'any».

Ampolla de vidre de Coca-Cola sobre gels
Durant aquest any, els clients hauran de pagar més pels seus productes de Coca-Cola | Getty Images

Per tant, s'espera que, pròximament, el preu dels seus productes variï, encara que se'n desconeix la quantitat exacta de l'augment. A conseqüència, caldrà esperar un temps per veure fins a quin punt la Coca-Cola s'encarirà. Tanmateix, el que sí que se sap és que la pujada serà progressiva i lenta, per la qual cosa no suposarà una patacada inesperada per als clients.

Sense anar més lluny, aquesta pujada de preus se sumarà a la ja efectuada durant l'última recta del 2021, moment en què la companyia va decidir augmentar els preus en un 12%. Tot i això, aquesta última va ser molt més accelerada i alta que la que es planeja per a aquest any.

A quins productes de la companyia afectarà aquesta decisió?

Cal destacar que l'augment no només afectarà la Coca-Cola com a tal i únic producte, sinó tota la gamma de productes i marques que pertanyen a la companyia 'The Coca-Cola Company'.

Això significa que es veuran «perjudicats» tots els productes de les marques següents: Fanta, Sprite, Monster, Aquarius, Powerade, Royal Bliss, Nordic, Nestea, entre d'altres. També ho faran els d'altres marques de la companyia, però la seva presència al mercat és nul·la o escassa, per la qual cosa no afectarà directament els consumidors del país.

Llaunes
L'augment no només afectarà refrescos, sinó tes, begudes energètiques, sucs... | Getty Images

Els motius que podrien haver motivat l'augment dels preus

Com es podia esperar, la principal «culpable» d'aquesta decisió ha estat la inflació latent a la majoria dels països on es comercialitzen productes de Coca-Cola. D'aquesta manera, s'ha tornat a sumar a moltes altres grans companyies que han apujat el preu de tots els seus productes.

Així doncs, adoptant aquestes mesures, la companyia podria aconseguir el seu pronosticat creixement orgànic del 7 o 8%. A més a més, des de Coca-Cola creuen que és possible que el benefici per acció pugui créixer fins a un 5%.

Així mateix, s'especula que una altra de les raons hauria estat la desacceleració de la demanda durant el darrer trimestre de l'any passat. Tot i que és cert que els consumidors van semblar acceptar gratament l'augment del 12%, aquesta sensació només va durar uns mesos. Com declara el mitjà ABC, per a finals d'anys el volum de vendes va baixar un 1%.

I pel que fa als marges de benefici, aquests també es van veure minvats per la inflació i l'augment dels preus. Mentre que el 2022 es trobaven en un 26,7%, l'any passat, la companyia es va haver d'acontentar amb un 25,4%. D'altra banda, el benefici net es va veure disminuït un 2%.