Mans subjectant una targeta client de Bonpreu-Esclat adaptada al sistema Braille

Un client de Bonpreu-Esclat s'enfada pel que ha passat a l'hora de comprar

La sorpresa se la va trobar, en passar per caixa, quan va anar a pagar 5,99 euros i el datàfon li preguntava si volia arrodonir-ne la quantitat

Alguns establiments ofereixen la possibilitat d'arrodonir l'import de la compra en pagar amb targeta de crèdit. La cadena de supermercats catalans Bonpreu-Esclat n'és un exemple i ho fa des del 2019.

Tot i que no és un plat de bon gust per a tots els consumidors, un client d'aquest comerç esclatava en fer una compra per un import de 5,99 euros. Ho feia al compte X on mostrava una foto del datàfon i un missatge que deia; "Que algú li ensenyi a @bonpreuesclat a arrodonir".

L'usuari troba la sorpresa que l'arredoniment puja més de 0,10 cèntims d'euro. El total que havia de pagar era de 5,99 euros i el dispositiu li demanava si volia arrodonir la compra a 6,10 euros.

Aquest missatge publicat per @tars_nu va tenir resposta per part de la companyia que l'endemà al matí informava els consumidors amb aquest missatge al seu compte X. "El datàfon oferirà automàticament la possibilitat d'arrodonir la quantitat total de l'import de la compra, amb una donació mínima de 0,10 €, amb compres superiors a 5 euros”.

Bonpreu destina els diners a programes socials

El dia 1 de febrer l'establiment anunciava l'arredoniment solidari a favor de la investigació contra el càncer (Fundació de Recerca Oncològica Fundació - FERO). Aquests donatius aniran destinats a la investigació del diagnòstic precoç i personalitzat.

Cada mes, la cadena de supermercats catalans ho destina a una causa social. A més a més, a la seva pàgina web ofereix informació referent a les donacions. El mes de gener passat les donacions es van destinar a la Fundació Pasqual Maragall en suport a programes grupals de formació i suport a familiars que conviuen amb l'Alzheimer.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa el 2019. Des d'aquest any, els clients han aportat més de 18 milions de donacions i han aconseguit més de 3,2 milions d'euros destinats a diferents entitats. Oxfam Intermón, Street Child, Vall d'Hebron Institut de Recerca, Projecte Home Catalunya, Fundació Pau Costa, Fundació Althaia i Fundació Vicki Bernadet, en són algunes.

Sobre Worldcoo

L'Arredoniment Solidari és una iniciativa de Bonpreu-Esclat juntament amb Worldcoo que permet als clients arrodonir la seva compra de forma solidària. El pagament s'ha de fer amb targeta bancària.

Després de fer la donació Worldcoo els destina directament a l'entitat beneficiària d'aquell mes, sense passar per intermediaris i sense comissions de bancs.

Worldcoo és una empresa social que ajuda les ONG a trobar els recursos econòmics per impulsar els seus projectes socials i de cooperació mundial. Des de la seva creació, ha finançat més de 750 projectes a 36 països.