Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb dutxa amb mampara i cercle vermell amb mà subjectant un polvoritzador

Mampara de la dutxa: truc fàcil perquè quedi impecable sense esforç

Amb productes totalment naturals podem recuperar l'aparença original de la mampara de la nostra dutxa

La neteja de la mampara de dutxa pot ser tot un desafiament per a molts, ja que l'acumulació de brutícia i de residus pot resultar difícil d'eliminar. Una mampara bruta pot ser un focus de bacteris i fongs que poden afectar la nostra salut.

No obstant això, hi ha un truc senzill i econòmic que pot facilitar aquesta tasca i deixar la mampara més neta que mai. Podràs netejar-la sense esforç, utilitzant productes naturals que tenim a casa i que són molt efectius per eliminar la brutícia i desinfectar les superfícies.

Vinagre: el millor aliat contra la calç

El vinagre és un producte molt versàtil que podem fer servir per netejar moltes superfícies de la llar, gràcies al seu poder desinfectant, desgreixant i anticalç. Per netejar la mampara de vidre amb vinagre, només cal escalfar una mica de vinagre blanc, però sense arribar a bullir.

Després ho aboquem en un pot amb esprai i ho apliquem sobre la mampara, deixant que actuï durant uns cinc minuts. A continuació, passa un drap humit per retirar el vinagre i la brutícia, i assequem amb un altre drap sec per donar-li brillantor. També ho pots fer directament amb vinagre de neteja i una esponja.

Como limpiar mampara de ducha #mamparas #limpieza #vinagre

Si les taques de calç són molt persistents, podem potenciar l'efecte del vinagre afegint-hi dues cullerades de bicarbonat de sodi a la barreja. El bicarbonat és un altre producte natural amb propietats netejadores i abrasives, que ajuda a eliminar les taques més difícils sense fer malbé el vidre.

Una altra opció és barrejar tres parts de vinagre amb una d'aigua i afegir-hi el suc d'una llimona, ja que és un cítric amb propietats antisèptiques i aromàtiques. A més, deixarà una olor molt fresca.Només et caldrà ruixar amb aquesta solució la dutxa i la mampara, esperar uns deu minuts i repassar amb aigua calenta. Després eixuga tot amb un drap.

Amoníac: ideal per a les mampares de plàstic

Si la nostra mampara és de plàstic en lloc de vidre, podem fer servir amoníac per netejar-la i desinfectar-la. L'amoníac és un producte químic molt potent, per la qual cosa l'hem d'usar amb precaució, protegint les nostres mans amb guants i el nas amb una màscara. A més, hem de ventilar bé el bany mentre el fem servir.

Per netejar la mampara de plàstic amb amoníac, preparem una solució amb una mica d'amoníac, alcohol i aigua en un pot amb esprai. Ruixem aquesta solució sobre la superfície de la mampara i els carrils per on llisca, i deixem que actuï durant uns minuts. Passem un drap humit per retirar el producte, i assequem amb un altre drap sec.

Limpiar la mampara de la ducha - Hogarmanía

Seguint aquests trucs i consells, podrem gaudir d'una mampara de la dutxa impecable sense esforç, i donar al nostre bany un aspecte net i cuidat. Què esperes per provar-los?