Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una persona traient la roba i una foto netejant els fongs i la brutícia

El truc per deixar la rentadora com a nova: neteja la goma gairebé sense esforç

Un truc senzill i eficaç que us estalviarà temps i diners. Pren nota i veuràs els sorprenents resultats!

La rentadora és un dels electrodomèstics més utilitzats de casa nostra, però també un dels que més s'embruta. La goma que envolta el tambor és una de les zones que més brutícia, floridura i males olors acumulen. Per sort, hi ha un truc senzill que et serà de moltíssima ajuda per mantenir la teva rentadora neta.

És important mantenir la goma en bones condicions i netejar-la com a mínim una vegada al mes. D'aquesta manera, evitaràs que es formin taques, esquerdes o trencaments. Ja que poden provocar fuites d'aigua o danys al tambor o a les peces internes de la rentadora.

Per això, t'ensenyarem un truc molt senzill i eficaç que et permetrà deixar la goma de la rentadora com a nova, gairebé sense esforç. Només necessites un producte que segur que tens a casa i que és molt econòmic i fàcil d'aconseguir: lleixiu.

Quin és el producte que us ajudarà a deixar la goma de la rentadora com a nova?

El lleixiu és un desinfectant potent que elimina els bacteris, els fongs i les males olors de la goma de la rentadora. A més, deixa una aroma a net molt agradable. A banda, actua com un blanquejador, eliminant les taques i les impureses de la goma, deixant-la lluent i desinfectada.

Això sí, has d'anar amb compte, ja que pot irritar la pell i els ulls. Per això, és aconsellable fer servir guants i seguir les instruccions de seguretat de l'envàs. Així mateix, has de comprovar que la teva rentadora és compatible amb el lleixiu, consultant el manual d'instruccions o contactant amb el fabricant.

En què consisteix el truc?

El procediment consisteix a diluir una petita quantitat de lleixiu en aigua. Després, has d'agafar draps nets, mullar-los i col·locar-los a la goma de la rentadora. Assegura't de cobrir totes les àrees afectades per la brutícia, tant internes com externes.

Deixem que els draps actuïn durant almenys una hora o, preferiblement, tota la nit. És important mantenir la porta de la rentadora oberta per permetre la ventilació i evitar la concentració de l'olor de lleixiu a l'interior. L'endemà, retirem els draps i esbandim la goma amb un altre drap humit.

Per completar la neteja de la rentadora, podem fer un cicle buit amb aigua calenta i vinagre blanc. Això ajudarà a desinfectar el tambor i les canonades, neutralitzant les olors i eliminant l'acumulació de calç i sabó a l'interior.

Amb aquest truc tan simple podràs deixar la goma de la teva rentadora com a nova, gairebé sense esforç.Recorda repetir aquest procés almenys una vegada al mes, o cada vegada que notis que la goma està bruta o fa mala olor. Així mantindràs la teva rentadora en perfecte estat i evitaràs problemes més grans.