Amb compte si efectues les teves compres als supermercats. Sense anar més lluny, una consumidora de Carrefour ha pogut publicar una queixa gràcies a l'atenció que ha parat mentre comprava.
Tot i que és cert que, normalment, ja solem estar atents a l'hora de ficar els productes a la nostra cistella, mai no està de més comprovar que realment es correspon al que s'esperava. Al capdavall, com a consumidors no estem exempts que ens puguin «estafar», com gairebé li passa a aquesta clienta.
Una clienta de Carrefour ha denunciat una oferta «falsa»
Tal com ha publicat la usuària @Maaaaaar16 al seu compte de Twitter, gairebé cau en la trampa d'una botiga Carrefour. Segons la imatge que ha adjuntat al tuit, la cadena francesa hauria encarit el preu d'un producte que ja ve amb un preu fixat per la marca.
Es tracta d'una beguda vegetal d'ametlles amb gust de xocolata, de la marca Ecocesta. Tal com indica el seu envàs, el preu per cada envàs de 200 ml té un preu d'1 €. Tot i això, aquest no ha estat el preu final amb què s'ha trobat la usuària, ja que apareixia 35 cèntims més cara.
Així mateix, a la mateixa imatge es pot apreciar com Carrefour anuncia un descompte del -30 %, el qual assenyalen que s'aplica en passar per caixa. D'aquesta manera, la cadena fingeix rebaixar-te el preu quan realment acaba venent-lo pel cost original.
Una pràctica que, lluny de ser puntual, sol ser comú en alguns supermercats i altres establiments, com ara botigues de roba, esport, electrònica, etc. Anunciant un descompte fals, aconsegueixen fer creure al consumidor que se'ls està oferint una rebaixa irresistible, la quina és falsa perquè mai han existit aquests preus. Així, els clients acaben emportant-se a casa productes que creuen haver comprat rebaixats.
La cadena s'ha posat en contacte amb la usuària
Amb la intenció d'aclarir la situació, el canal oficial d'Atenció al Client de Carrefour ha respost la clienta. Al tuit original, Carrefour pregunta en quin supermercat ha observat aquest cartell i la usuària aclareix que ha estat «al Carrefour Market del CC Vialia de Salamanca».
Una vegada coneguda la ubicació de l'oferta falsa, la cadena francesa ha confirmat que solucionaran l'error i agraeixen a la clienta que els hagi escrit per notificar-los sobre aquesta situació. De tota manera, cal destacar que no ha transcendit si només ha passat en aquest supermercat en concret o altres establiments de la cadena. Per això, es recomana encaridament parar atenció als productes que compres.
Alguns consells per evitar caure en aquests enganys
Com que aquests successos tenen lloc de manera tan habitual, entitats com l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) expliquen alguns consells per no caure en aquest tipus d'engany. Encara que sigui una mica difícil de controlar, seguint aquests consells podràs disminuir les probabilitats de veure't en una situació incòmoda a l'hora de comprar.
Entre alguns dels consells trobem: fixar-se en la data de caducitat o la capacitat de l'envàs, parar atenció a la lletra petita de l'oferta, comprovar que realment siguin articles rebaixats i comparar-ne preu amb l'ofert per altres supermercats.
Així mateix, es recomana comprovar el cost de les unitats quan es tracten d'ofertes com aquestes: 2 x 1 o 3 x 2. A més, recomanen no deixar-se emportar per la publicitat i apostar per aquells productes que realment necessitem. Sobretot, quan ens trobem immersos en rebaixes fixes com les d'hivern o les d'estiu, on és més fàcil sentir-se temptat de comprar productes.
NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!