Entrada d' El Corte Inglés

La clientela s'ha de preparar: anunci d'El Corte Inglés sobre 5 de les seves botigues

El Corte Inglés comunica una sèrie de novetats en alguns dels seus establiments

Els clients d'El Corte Inglés han de preparar-se per tot el que ha d'arribar. Al llarg dels pròxims mesos es preveuen importants canvis respecte a cinc dels seus establiments.

La companyia torna a respirar més alleujada després de superar una etapa crítica. Al balanç de l'últim exercici, la seva presidenta, Marta Álvarez, confirmava els bons resultats aconseguits. «2022 ha estat l'any en què les nostres botigues s'han tornat a omplir de clients», apuntava satisfeta.

En total, han rebut «més de 1.500 milions de visites entre les nostres botigues físiques, webs i apps», ha afegit. Les últimes dades facilitades per l'empresa conviden a l'optimisme, a tenir esperances respecte al que pot oferir el futur.

Va tancar l'exercici 2022 amb un volum global d'ingressos de 15.327 milions d'euros. Això suposa un augment del 22,5% en relació amb l'any anterior. Per la seva banda, l'Ebitda va arribar als 951,4 milions d'euros, que es tradueix en un 18,3% més que el 2021, publica Las Provincias.

Tampoc es queda enrere en aquesta remuntada les dades de benefici net recurrent. Van arribar als 207 milions d'euros, que és la xifra més elevada dels últims temps. El benefici net total va marcar una pujada important després de situar-se en els 870 milions d'euros.

Diverses persones fan cua per entrar a El Corte Inglés
Hi haurà reformes en 5 dels seus establiments | Europa Press

 

Les decisions que adoptarà El Corte Inglés amb les botigues

La presidenta d'El Corte Inglés es mostrava molt il·lusionada amb les xifres de l'últim exercici. Això fa pensar en el futur tan esperançador que espera a la companyia després de superar un petit sotrac.

Recorda que «les nostres botigues il·lusionen i sorprenen». El 2022 es van dur a terme reformes en diversos dels seus establiments, com els de Pozuelo, Preciados, Castellana i Serrano, a Madrid. Però també a altres ciutats com Girona, Bilbao, Marbella, Màlaga i Badajoz, entre d'altres.

Però, el capítol de renovacions no s'aturarà aquí. Marta Álvarez ja va avançar per on passen els plans de l'empresa. Durant els pròxims mesos està previst que emprenguin més remodelacions en altres botigues.

Entre elles hi ha les de Talavera de la Reina; Goya, a Madrid; Plaza del Duque, a Sevilla; La Corunya i Jerez. A això se li unirà l'obertura de nous locals de la marca Unit, sense concretar-ne el nombre i les localitzacions.

 

Quines van ser les claus de la recuperació?

La recuperació econòmica de la firma ve marcada «per la bona evolució del negoci, l'optimització de costos i el rigor en la gestió». La directora recorda que tot això «ha permès consolidar el camí del creixement i assolir els majors beneficis dels últims anys».

Façana d'El Corte Inglés
La firma ha millorat de manera considerable els seus comptes | Europa Press, El Corte Inglés

Gran part dels bons resultats obtinguts s'atribueixen al negoci del 'retail'. Va tancar l'exercici amb 12.213 milions d'euros en vendes, que representen un 7,8% més en comparació amb l'any anterior. En aquest sentit, l'àrea de moda va exercir un paper de rellevància, admeten.

També cal valorar el bon paper collit per Viajes El Corte Inglés. El volum total d'ingressos es va situar en 2.935 milions. Aquests registres destacats es deuen sobretot a l'alta demanda del segment de vacances.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

Aproven un dividend rècord

Fa uns dies, va tenir lloc la Junta General d'Accionistes d'El Corte Inglés. S'hi van aprovar els comptes anuals, a més del repartiment d'un dividend de 125 milions d'euros. Es tradueix en un 66% més respecte de l'any anterior.

Durant la intervenció, Marta Álvarez, va destacar que el 2022 va ser un exercici de creixement per al grup. Es va reflectir amb l'obtenció d'uns resultats favorables a tots els negocis. Després de les dades tan positives de l'últim any, confia en mantenir aquesta tendència el 2023.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!