Façana de Mercadona

Els clients de Mercadona troben el truc per a estalviar un 50% en la seva compra

Aquests consells et permeten estalviar a la cistella de la compra encara que Mercadona i altres supermercats hagin incrementat els preus

Els supermercats han incrementat els preus per la inflació i els consumidors han de gastar més per omplir el carro de la compra. Per sort, els clients de Mercadona coneixen un truc senzill per estalviar.

I és que sabem que aquesta empresa és una de les cadenes que més ha encarit els seus productes, un 16,4% segons el darrer informe de l'OCU. Molts consumidors han triat comprar a altres cadenes més econòmiques com Lidl, Aldi o Supermercats DIA. Però hi ha maneres d'estalviar a Mercadona.

Un usuari de TikTok ha donat alguns consells per aconseguir comprar a meitat de preu a Mercadona. Es tracta d'aprofitar els descomptes especials que ofereix la cadena en productes frescos on destaquen el peix, la carn o la fruita.

Quin és el truc per estalviar fins a la meitat a la nostra cistella de la compra quan anem a Mercadona?

Sabies que és millor comprar el cap de setmana? La clau és anar un dissabte a la tarda, o fins i tot fer-ho abans del tancament. Això és perquè ens permet trobar productes frescos amb rebaixes que poden arribar al 50% perquè la cadena vol liquidar-los abans que es facin malbé.

Molts supermercats canvien preus d'alguns productes segons l'hora del dia. Mercadona fa el mateix que els botiguers i deixa que els responsables de botiga ajustin els preus de certs productes per vendre'ls més ràpid en qualsevol moment del dia. D'això se'n diu l'estratègia de preus dinàmics als seus productes frescos.

Per això hi ha molts productes a Mercadona amb l'etiqueta de color groc on es pot llegir que ha baixat els preus. En realitat, és una manera d'atreure els consumidors, però cal anar amb compte perquè aquests productes estan a prop de caducar i cal consumir-los aviat.

Un altre consell que dona aquest usuari és, que quan anem a comprar un producte mirem a les prestatgeries de dalt i de baix, perquè són més barates. Les prestatgeries del medi estan més a l'abast de la vista i acostumen a tenir els productes més cars.

Finalment, és important portar una llista de comprar i adquirir únicament el que hi hagi. És comú comprar productes que no ens fan falta i amb la llista ens centrarem només en allò que haguem apuntat.

Diversos carrets de Mercadona
Hi ha moltes opcions per estalviar a Mercadona si saps com | Mercadona

Altres consells útils per estalviar en comprar a Mercadona

És possible estalviar en comprar a Mercadona? La resposta és sí, si se segueixen alguns trucs i consells senzills i molt simples, però efectius. El primer truc és aprofitar els descomptes especials que ofereix Mercadona en productes frescos. Destaquen la carn, el peix, les verdures i les fruites.

Aquests productes tenen una data de caducitat curta i quan s'acosta el final de la seva vida útil, Mercadona els rebaixa per donar-los sortida, com passa amb molts altres supermercats. Això sí, cal anar amb compte de consumir aquests productes aviat o congelar-los per evitar que es facin malbé.

El segon truc és mirar bé les prestatgeries i no quedar-se sol amb allò que està a l'altura dels ulls. Mercadona utilitza una estratègia de col·locació dels productes per incentivar la compra dels més cars o els de la marca pròpia.

Foto d'un carro de la compra.
Revisar productes, preus i comparar és una manera senzilla d'estalviar | Getty Images

Què més pots fer per estalviar a la cistella de la compra?

Els productes més barats solen estar ubicats a les prestatgeries inferiors. Per això, convé comparar preus i qualitats abans d'escollir, i fixar-se en els que són a prop del terra.

El tercer truc és portar una llista de compra i cenyir-s'hi. Moltes vegades adquirim productes que no necessitem o que ens criden l'atenció pel seu envàs o publicitat.

Aquesta cadena, com altres, utilitzen tècniques com la il·luminació, la música o la decoració per crear un ambient agradable i estimular-ne el consum. Per evitar caure en temptacions innecessàries, el millor és planificar el que comprarem i no sortir-nos del guió.

Aquests són només alguns consells útils per estalviar en comprar a Mercadona. Per descomptat, també es pot comparar preus entre diferents supermercats i triar el que més ens convingui segons allò que busquem. El que és important és ser conscients del que gastem i com podem optimitzar el nostre pressupost.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!