Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un paquet d'ous

El conegut supermercat català que limita el nombre d'ous que pots comprar

Els clients no podran excedir el límit marcat pel supermercat

Després del tancament d'un any ple de sorpreses, sembla que comença amb el mateix peu. Això és perquè, aviat, ens podríem veure enfrontats a un racionament als supermercats catalans.

I és que, encara que ja passés el mateix amb alguns productes com l'oli de gira-sol, sembla que un altre article estaria sent delimitat. Per si no n'hi hagués prou, es tracta d'un aliment molt comú a les llars espanyoles, de manera que les alarmes han saltat entre tots els clients.

BonÀrea ha optat per racionar els ous a totes les botigues

Segons el mitjà El Mundo, BonÀrea hauria llançat un comunicat intern a tots els establiments que conformen aquesta cadena de supermercats. S'hi informava als treballadors que, des de fa un temps, el mercat s'ha vist amb una escassetat general d'ous.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Aquest fet ha provocat que la demanda hagi anat augmentant amb el pas de les setmanes, creant així també un augment dels preus de venda. A més, encara que BonÀrea hagi estat capaç de fer créixer el subministrament que disposa d'ous un 25%, sembla que no ha estat suficient per poder cobrir tota la demanda. Per això, s'espera que aquesta falta de gènere provoqui «faltes a les comandes».

Supermercat català BonÀrea
BonÀrea hauria limitat el nombre d'ous que pots comprar als seus supermercats | BonÀrea

De manera paral·lela a aquesta complicada situació, la cadena també ha de fer front als clients 'fantasmes' que, lluny de ser habituals a les botigues, no deixen de fer comandes de grans quantitats d'ous, únicament.

I és que, com calia esperar, els clients han pogut detectar que BonÀrea, actualment, representa un dels supermercats més econòmics per comprar-hi ous. Un paquet d'ous L pot ser adquirit per només 1,95 euros mentre que, a Mercadona, per exemple, el preu de la dotzena d'ous L és de 2,20 euros. És a dir, fins a 25 cèntims més cars.

Els clients no podran comprar més de 10 dotzenes

En el mateix comunicat, la cadena de supermercats adverteix que s'estan trobant amb «faltes d'estoc i que clients habituals es queden sense poder fer la compra», ja que les botigues estarien tenint problemes per tenir les quantitats suficients que abastin les demandes de els consumidors.

Precisament, la combinació de l'escassetat general i l'alta demanda dels clients ha fet que la cadena hagi decidit assenyalar un límit per als clients. D'aquesta manera, els consumidors només tindran accés a la compra de 10 dotzenes d'ous com a màxim.

Primer pla d'un ou
La quantitat màxima per client serà de 10 dotzenes | GETTY IMAGES

Així, s'espera que tots els clients puguin comprar un límit raonable, sense haver de perjudicar els altres per les altes demandes. Com ells mateixos assenyalarien al comunicat, «és convenient que realitzin una gestió controlada del producte, mantenint part de l'estoc al magatzem de la botiga i reposant durant el dia».

Fins a quin punt aquesta mesura es podria implantar en altres supermercats?

Encara que algunes fonts assenyalin que es tracta d'una situació molt puntual, la veritat és que el mercat dels ous sí que estaria una mica tocat. Això és perquè la producció s'ha vist afectada per factors com la grip aviària o la crisi de subministraments.

No obstant això, no serien situacions prou determinants per suposar un problema en la distribució d'aquests. Així mateix, tampoc es pot ignorar l'encariment que han patit totes les varietats disponibles als supermercats.

Sense anar més lluny, els ous representen un dels aliments que més han pujat de preu aquests últims mesos. És una situació complicada per als consumidors, ja que l'estadística demostra que cada espanyol, de mitjana, consumeix uns tres ous a la setmana. Per tant, això representa un dels productes més demanats als supermercats.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!