Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Calces

Cocoro, la innovadora empresa catalana de calces que trenca esquemes

Ha aconseguit 320.00 euros per expandir la seva roba interior femenina per a la regla, substituta de compreses i tampons

Calces
Les calces Cocoro retenen la regla, evitant haver d'utilitzar compreses o tampons   | CatalunyaDiari.cat

Les calces Cocoro, pensades per a la regla en substitució de compreses i tampons, han mobilitzat prop de 320.000 euros fins al moment en una ronda de finançament llançada per continuar la seva expansió, després de dos anys de la seva creació. La sòcia fundadora i codirectora de l'empresa barcelonina, Eva Polio, ha explicat que han superat els 300.000 euros que s'havien fixat com a meta de la ronda, que va començar a principis de juliol i estarà oberta fins al dissabte 31 d'agost.

Polio ha sostingut que volen recaptar fons per donar a conèixer el seu producte, fer créixer l'equip de vendes, iniciar un procés d'internacionalització per potenciar la seva presència a Europa i invertir en R+D per millorar els teixits que utilitzen per a la roba interior.

Polio ha defensat que han optat per aquesta opció de finançament enfront d'unes altres perquè encaixa més amb l'esperit amb el qual va néixer la marca de roba interior: «Hem volgut fer un projecte comunitari, d'equip i compartit». De moment, uns 255 inversors han participat en la ronda i Polio ha assenyalat que la meitat són dones. «Inverteixen en una empresa que és afí a la seva filosofia», ha raonat Polio i ha advocat per  fomentar l'emprenedoria femenina, així com la inversió femenina.

Com funcionen?

Les calces Cocoro absorbeixen i retenen la regla, el flux vaginal i les pèrdues lleus d'orina; són transpirables, antial·lèrgiques i inodores, i es poden reutilitzar i combinar amb la copa. La roba interior de Cocoro combina diferents tipus de teixits per absorbir i retenir líquids al seu interior, i el líquid s'evapora amb la calor corporal.

La seva grossor varia entre els 1,5 mil·límetres i els 2,5 mil·límetres, depenent de la quantitat de líquid que ha de ser absorbit, i la capa en contacte amb el cos és de cotó, en línia amb les recomanacions dels ginecòlegs. Aquestes calces es poden fer servir durant hores, es poden rentar a la rentadora i tenen una durabilitat esperada de dos anys, la qual cosa equival a 60 rentades.

Feminisme i medi ambient

Cocoro  busca donar una «solució tecnològica, feminista i que cuidi el medi ambient» en donar una alternativa al consum de compreses i tampons: es calcula que les dones generen de mitjana a l'any entre 5,6 i 6,4 quilos de residus per la regla.

Cocoro vol resoldre la incomoditat que poden generar les compreses i els tampons a les usuàries, que sumen el 80% de les vendes de productes d'higiene íntima. També ofereix una opció més saludable a aquests productes externs tradicionals en adaptar-se a les diferents necessitats de les dones, com, per exemple, si s'han d'utilitzar a la nit i segons el nivell de pèrdues.

També et pot interessar...