Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Decathlon retira els guants 'Pro'leather' per presentar una gran concentració de crom VI

La companyia indica als usuaris que hagin adquirit el producte afectat que el retornin i n'evitin l'ús

Decathlon
Decathlon retira els guants 'Pro'leather' per contenir una gran concentració de crom VI | Cedida
 

Decathlon ha retirat algunes unitats dels guants 'Pro'leather marró' de la marca Fouganza perquè tenen una concentració elevada de crom VI, element que pot provocar reaccions al·lèrgiques. L'empresa ha detallat els números de lot a la seva pàgina web i ha instat als consumidors a comprovar-los per evitar riscos.

Els guants defectuosos s'han venut entre el 16 de juny del 2017 i el 5 de juliol del 2019 i tenen els números de referència: 545573, 545574, 545575, 545578, 545579 i 2015572. Així, la companyia indica als usuaris que hagin adquirit el producte que el retornin en cas que sigui un dels lots afectats, ja que podria afectar la salut de qui els utilitzi. 

Decathlon insta a retornar el producte, si forma part d'un lot afectat

Decathlon també ha subratllat que si els guants porten el número 54012117, són «defectuosos», però que en qualsevol altre cas, són productes totalment aptes per utilitzar. L'empresa insta als consumidors que tinguin els guants afectats que els entreguin a les botigues, de manera que se'ls retornaran els diners. A més, ha posat un telèfon gratuït a disposició dels clients per solucionar dubtes i que està operatiu de dilluns a dissabte de 10 a 22 hores.

Decathlon
Els guants que Decathlon ha hagut de retirar | Cedida

El crom VI, en contacte amb la pell, pot causar reaccions al·lèrgiques i produir erupcions cutànies, pel que és important evitar l'ús dels guants afectats. Facua, l'ONG en defensa dels consumidors, ha exposat en un comunicat que «el crom VI és un grup de substàncies químiques que s'utilitzen com agents anticorrosius i per la fabricació de pigments, acabats en metalls cromats, adobat de pells i producció d'acer inoxidable».

Pel que fa a les joguines infantils, el BOE també ha establert un nou límit de crom  amb la modificació del Reial Decret 1205/2011, que fixa un màxim de 0,2 mg per quilo de crom VI, ja que podria causar càncer bucal. A més, l'Agència de Protecció del Medi Ambient de Califòrnia ha limitat la dosi virtual de micrograms de crom en 0,0053 per quilogram de pes corporal i per dia, a través de la proposta feta per l'Oficina d'Avaluació de Riscos per la Salut Medi Ambiental.

Uns guants de golf es van retirar del mercat pel mateix motiu

No és la primera vegada que la companyia ha de retirar uns guants per presència de crom VI,. El març del 2018, els guants de golf 'Taylor Made Burner', que van estar a la venda entre l'1 de gener del 2016 i el 15 de desembre del 2017, van haver de treure's del mercat per excés de crom VI.

Jugadors de golf van denunciar que el producte havia provocat «en casos aïllats, reaccions al·lèrgiques» i Decathlon va actuar de la mateixa manera: va retirar el producte, va retornar els diners als consumidors afectats i va posar un telèfon a disposició dels clients. Per al cas dels  guants 'Pro'leather marró', detectat aquest estiu, s'ha ofert  el telèfon de contacte 900 100 903  i cal subratllar que el producte ha estat a la venda durant dos anys.

També et pot interessar...