Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mercadona

Mercadona incorpora dues cerveses catalanes al seu lineal

L'empresa valenciana ha passat de tenir 7 proveïdors de cervesa a 40, a més d'augmentar la diversitat

Mercadona ha passat de tenir set a 40 proveïdors | Arxiu

 

Mercadona ha reforçat la seva categoria de cerveses ampliant el nombre de proveïdors de cervesa de set a 40, entre nacionals i internacionals,  amb la incorporació, entre d'altres, de nombrosos proveïdors locals de cervesa artesanal. 

A més, cal destacar la incorporació a la llista de  dues marques catalanes: 'Cervezas Tibidabo' i 'Barcelona Beer Company', ambdues de cervesa artesanal. Tal com ha indicat Remei Uz, cap de Comunicació de Mercadona a Catalunya, 'Cervezas Tibidabo' s'encarregaria de la producció de la cervesa del tipus IPA  i 'Barcelona Beer Company', per la seva banda, faria la Santa Rita. 

Coinnovació com a mètode per a noves creacions: sempre amb els clients

Tal com Uz ha pogut explicar a Catalunya Diari, Mercadona va realitzar aquest canvi a partir de l'observació i interacció amb el client l'any 2017. «Hem de, com a supermercat, satisfer les seves necessitats», declara Uz. Per tant, a través de centres de coinnovació  que Mercadona té arreu del país, en els quals deixen provar a 1.000 clients els seus productes per a conèixer la seva opinió, van detectar que la poca varietat de la qual Mercadona disposava en aquell moment de cerveses era insuficient per a satisfer les necessitats dels seus clients. 

A partir d'aquí, Mercadona es va endinsar en un estudi per a poder ampliar i especialitzar l'oferta de cerveses que es pot trobar en els seus supermercats. A través de molt de treball als centres de coinnovació, el resultat que en va sorgir va ser el que ara mateix observem als seus lineals:  70 opcions de cervesa per a escollir, entre diferents solucions, nous sabors i diverses varietats de cervesa:  des de la sense gluten o radler 0'0, fins a la doble malta, IPA o artesanes. 

cervesa mercadona
Mercadona, amb aquesta innovació, ha aconseguit tenir 70 varietats de cervesa | Mercadona

 

Aquesta aposta, sumada a la consolidació de les varietats més tradicionals, en què també s'ha millorat la qualitat, ha permès donar un impuls a la categoria, fet que  s'ha vist reflectit conseqüentment en el volum de compres. Així, per exemple, durant el 2018 la companyia ha comprat 90 milions de litres més de cervesa produïda  a Espanya, fins a arribar als 240 milions. Aquest volum s'ha traduït, paral·lelament, en un increment de les compres de matèria primera del camp espanyol per part dels proveïdors que, en el cas de l'ordi, han augmentat en 14 milions de quilos més que el 2017.

També et pot interessar...