Comença el judici entre Lidl i Thermomix: 'Guerra' pel robot de cuina

L'aparell de cuina de Lidl, Monsieur Cuisine, s'ha convertit en un producte emblemàtic de la cadena alemanya

Vista panoràmica d'una botiga de Lidl
Thermomix demanda a Lidl | LIDL

Thermomix ha denunciat a Lidl per infringir la patent del seu robot de cuina amb 'Monsieur Cuisine'. El robot de cuina de baix cost s'ha convertit en tota una icona de la secció 'Basar' de Lidl, ja que, cada vegada que surt a la venda, es fan llargues cues (tant en botigues físiques com en línia) que esgoten el producte en qüestió d'hores.

'Monsieur Cuisine' es pot comprar per menys de la meitat del preu que té el robot de cuina Thermomix i, bàsicament, compleix les mateixes funcions que aquest: cou, pesa, barreja, tritura, remou...

Segons informa el mitjà 'La Vanguardia', l'empresa alemanya Vorwerk, fabricant de Thermomix, acusa Lidl per, suposadament, haver incomplert la patent espanyola ES 2301 589. A més, l'empresa Vorwerk també li ha demanat a Lidl que l'indemnitzi per danys i perjudicis. Per ser més concrets, Vorwerk reclama el 10% de l'import brut de les vendes del robot de cuina de baix cost de Lidl, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Ahir dimarts dia 10 de novembre va començar el judici, que es desenvoluparà en tres sessions diferents al llarg de la setmana. El dimarts Lidl va defensar la patent del robot de cuina 'Monsieur Cuisine'. Per la seva banda, avui dimecres 11, els pèrits de l'empresa Vorwerk replicaran per argumentar les infraccions comeses per part de la companyia alemanya. Demà dijous 12, tant Lidl com Vorwerk exposaran les seves resolucions.

Així doncs, el jutge serà el que s'encarregarà de decidir si el robot de cuina 'Monsieur Cuisine' de Lidl vulnera la patent que l'empresa Vorwerk té sobre Thermomix, tant a Espanya com a Europa. Per la seva banda, Lidl nega que el seu robot de cuina vulneri la patent de Vorwerk amb Thermomix i, a més, els ha denunciat.

No és la primera denúncia que es fa a Lidl

Vorwerk no és la primera empresa que denuncia a Lidl. Un inventor de València va denunciar a la cadena alemanya per, presumptament, haver plagiat la seva 'Chufamix', un aparell de cuina que està fet per elaborar begudes vegetals a casa.

Lidl venia aquest estri sota el nom de 'Ernesto Veggie Drink Maker' en diferents països d'Europa. Aquest aparell era pràcticament idèntic al 'Chufamix Veggie Drinks Maker', tant per les seves característiques físiques com pel seu nom i les funcions.

La 'Chufamix' està elaborada a València i, segons recull el mitjà 'El Plural', l'inventor Andoni Monforte va explicar que Lidl estava «venent el seu plagi a un preu inferior al que ens costa a nosaltres fabricar l'aparell a València. No ha invertit en enginyeria, ni en prototips, ni en patents, i no és difícil imaginar les condicions de les treballadores que el fabriquen a la Xina».

Per la seva banda, també denunciava que fins i tot Lidl li havia copiat el manual d'instruccions. Després de gairebé tres anys de la querella, el juny de 2020 es va fer públic que Andoni Monforte havia guanyat el judici a Lidl per vendre la seva còpia patentada.


Comentaris

envia el comentari