Vista panoràmica d'una botiga de Mercadona

Mercadona retira un dels seus productes després de detectar un bacteri

La cadena de distribució ha tret un article dels seus lineals per precaució

Mercadona és una de les cadenes de distribució més conegudes a Europa. La companyia valenciana ha anat conquistant als seus clients amb l'àmplia varietat dels seus productes de gran qualitat i un preu d'allò més assequible.

 

Així doncs, en els seus lineals es poden trobar articles d'alimentació, passant per la cura personal i fins i tot de neteja, que s'han convertit en favorits entre els diferents consumidors.

 

 

No obstant això, a vegades per poca demanda, un últim canvi en el producte o el seu disseny o una possible contaminació, Mercadona retira aquests productes ja sigui per a millorar la qualitat del producte, incorporar una millora o garantir la seguretat dels seus consumidors tal com ha passat recentment amb un dels seus populars articles: El pebre roig de 'la Vera dulce'.

 

El producte contaminat

La cadena de distribució ha retirat dels seus establiments «per principi de precaució», el lot L150719 amb data de consum preferent 10/2021 de pebre roig de 'la Vera dulce'. Així mateix, l'empresa ha ofert als clients que ho tinguin a les seves cases la possibilitat de retornar-ho després de ser informada per les autoritats sanitàries d'Aragó que aquest producte podria contenir salmonel·la.

 

 

 

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) també ha estat informada per les autoritats d'Aragó, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), de la presència de salmonel·la en aquest pebre roig de 'la Vera dulce', després d'obtenir els resultats d'una anàlisi de l'article en el qual s'ha detectat la presència d'aquest bacteri.

 

La infecció per salmonel·la o salmonel·losi, és una malaltia bacteriana freqüent que afecta l'aparell intestinal. El bacteri generalment no té símptomes, no obstant això, en alguns casos pot ser que afecti l'aparell intestinal i es manifesti amb diarrees, febre i enrampades abdominals dins de les 8 a 72 hores posteriors a la ingesta del producte contaminat.

 

 

La informació sobre el pebre roig de 'la Vera dulce' ha estat traslladada per l'AESAN a totes les comunitats autònomes per a comprovar la retirada dels articles afectats dels establiments. A més, segons ha puntualitzat l'organització de Seguretat Alimentària i Nutrició, «amb la informació disponible no s'ha confirmat a Espanya cap cas associat a aquesta alerta».

 

Un altre article retirat «per precaució»

La cadena de supermercats Mercadona no és la primera vegada aquestes últimes setmanes que decideix retirar de les seves botigues un article. Fa uns dies, les cerveses 'Especialidades 1897 Sabor de Tequila' també van ser eliminades dels seus lineals per un defecte en l'ampolla que podria provocar que es desprenguessin estelles de vidre en obrir-se.

 

 

 

Així doncs, Mercadona va decidir retirar el lot 15/10/2021, 21/10/2021, 10/11/2021 i 16/12/2021 per a garantir la seguretat dels seus consumidors, a més de retornar els diners d'aquestes cerveses als clients que portessin de tornada les ampolles a qualsevol dels establiments de la companyia.