Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persona subjectant una safata de pits de pollastre amb una foto d'una dona observant un tiquet i amb cara de sorpresa

Si compres pollastre envasat al supermercat, fixa't sempre en un petit detall

El pollastre és un dels aliments bàsics més consumits, per la seva versatilitat i múltiples beneficis

El pollastre es posiciona com una carn blanca cada cop més consumida a causa dels seus nombrosos beneficis. En l'actualitat, la majoria dels usuaris se'n fan de manera envasada al supermercat, amb l'objectiu de facilitar la tasca de fer la compra.

Aquest tipus de carn crida l'atenció gràcies a la seva versatilitat, ja que es pot fer servir en una gran quantitat de receptes. També ho fa per ser baixa en greixos i ric en proteïnes, en vitamines del complex B i minerals.

Malgrat tots aquests beneficis, els experts són clars sobre això: sempre cal anar amb compte quan el compris envasat al supermercat, ja que no tot és el que sembla.

Aquest és un dels enganys més comuns en comprar pollastre al supermercat

Són molts els consumidors que es fixen en el preu i no tant a l'etiqueta dels productes. Encara que això és normal a causa de la gran pujada de preus dels aliments bàsics, cal fixar-se en l'etiquetatge.

L'especialista en nutrició Pablo Ojeda, al programa Más vale tarde, va compartir un engany molt freqüent que duen a terme al supermercat en comprar pollastre envasat.

L'expert reconeix que la seguretat alimentària espanyola és de la millor “d'Europa”. També recorda la importància de saber quant de carn hi ha al pollastre envasat. Aquí, qualitat i quantitat van de la mà.

Pollastre sencer amb un supermercat de fons i una imatge destacada de bitllets
Llegir bé l'etiqueta és primordial perquè no us donin gat per llebre | Billion Photos, Getty Images, Getty Images Signature

Gran part del pollastre que es ven al supermercat no és carn

En llegir bé l'etiqueta, el consumidor pot evitar ingerir massa aliments ultraprocessats, alhora que pot no gastar gaire en pagar més per un producte que el seu valor veritable.

Pablo Ojeda va destacar que: "Moltes vegades, quan venen pollastre, gran part del pollastre és aigua, encara que es vengui filetejat". A més, afegeix que: "Quan el fiques a la paella es redueix, encongeix una mica… Aquí sí que et poden donar gat per llebre".

Com a conclusió, ressalta la importància de “llegir les etiquetes”. Així mateix, l'expert també va compartir un truc per comprovar la veracitat de l'envàs. “Quan només hi ha un únic ingredient (pollastre), per llei, no és obligatori posar-hi ingredients”.