Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un sofà en un saló, al costat de la imatge d´una dona amb gest d´aprovació i una altra imatge d´una persona amb un drap brut al costat d´un sofà

El truc per netejar el sofà de tela i deixar-lo com a nou: molt senzill d'aplicar

Amb aquest truc podràs assegurar-te que el sofà quedi com a nou sense esforç, sense gastar en excés i sense fer-lo malbé

Quan pensem a renovar el saló, un dels mobles als quals parem més atenció és el sofà. Tot i això, el que passa és que, en ser el més utilitzat, també tendeix a embrutar-se més que els altres.

Per sort, si tens un sofà de tela, netejar-lo és molt més senzill del que creus. Sobretot si poses en pràctica els trucs adequats. Per tenir el teu moble sempre a punt, només has de seguir aquests consells fàcils i econòmics.

Aquest és el truc per netejar les taques del teu sofà de roba

El primer que has de tenir en compte abans d'aplicar qualsevol producte és dur a terme una prova en una zona que amb prou feines es vegi. D'aquesta manera, segur que la tela no es fa malbé.

Si el teu sofà té taques, el millor és netejar-les al moment. A més, si porta fundes desmuntables, les podreu rentar a la rentadora amb aigua freda i un programa delicat. En cas contrari, només heu de seguir aquests trucs perquè quedi perfecte.

Aigua i detergent

Les taques petites i recents se n'aniran amb un drap humitejat. No obstant això, per a les més grans, el millor és fer servir una barreja d'aigua i detergent suau. Aplica sobre la taca fregant de forma suau i elimina les restes de detergent amb un drap humit.

Aigua i vinagre blanc

En cas que la taca estigui adherida, proveu amb una barreja d'aigua i vinagre blanc en proporció d'una part de vinagre i dues d'aigua. Ruixa sobre la taca, frega amb suavitat i elimina amb un drap humit l'excés.

Altres consells per deixar el teu sofà com a nou

A més, hi ha altres trucs que t'ajudaran a deixar el teu sofà lluent quan ja t'hagis desfet de les taques.

Aspiradora

L'aspiradora és una gran opció perquè la tela no tingui pols ni brutícia. Retira els coixins i fes servir el raspall de l'aspiradora per netejar la superfície. Incideix a les zones on s'acumula més brutícia.

Després, utilitza el filtre per netejar els racons i esquerdes que presenten més problemes. Com a recomanació, fes-ho una vegada al mes per mantenir el moble sempre impecable.

Màquina de vapor

La màquina de vapor és una altra gran opció per deixar el teu sofà impol·lut, ja que elimina les taques i qualsevol resta de brutícia sense danyar-lo. Abans retira els residus i, durant el procés, segueix sempre la direcció de la fibra de la tela.

Després de fer servir la màquina deixa que el sofà s'assequi. A més, evita fer servir productes de neteja molt forts. Així, el moble sempre estarà com a nou sense esforç.