Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Primer pla d'una dona sostenint bosses de la compra

La coneguda cadena de moda valenciana, al límit: podria desaparèixer enguany

Sembla que la cadena de moda no està travessant un bon moment

Sembla que el futur d'una coneguda cadena de moda està suspès a l'aire. Almenys, així ho confirmen diversos mitjans, després d'haver demanat informació oferta per fonts sindicals.

I és que, tot i ser tot un clàssic pel que fa a la moda interior femenina, Marie Claire no estaria travessant el seu millor moment. Però, sigui quin sigui el seu futur, una cosa és clara: passarà a la història com una de les marques més simbòliques de la moda espanyola.

 

La cadena de moda espanyola que sembla tenir els dies comptats

Marie Claire va suposar tota una fita per a la moda dels vuitanta i els noranta. I és que, la marca fundada a Vilafranca del Cid (Castelló) fa més de 110 anys, no només es considera un referent de l'estil, sinó també l'emprenedoria protagonitzada per dones. Això és perquè va ser Francisca Iñigo qui el 1907 va decidir fundar la primera empresa de calces que, temps després, acabaria convertint-se en l'actual Marie Claire.

Tot i això, l'imperi, que va engendrar Francisca amb el seu marit podria desaparèixer pròximament. Segons el mitjà Las Provincias, Marie Claire   ha comunicat al comitè d'empresa la possibilitat de dur a terme un concurs de creditors voluntari. És a dir, la marca espanyola estaria intentant buscar un acord amb els seus creditors, per evitar la fallida.

Primer pla d'una etiqueta Marie Claire en una peça de roba interior
Marie Claire no està travessant el seu millor moment | Marie Clarie

En aquest sentit, la companyia ja hauria pres algunes decisions, com ara la presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), així com la clausura de la seva fàbrica, ubicada a la mateixa ciutat on va néixer la marca.

Només en aquesta empresa, el nombre d'empleats puja a 90, mentre que 130 més ja es troben a l'ERO. Per si no n'hi hagués prou, a aquesta xifra se li sumen els altres treballadors que treballen en altres ciutats, ja que exerceixen d'administratius o tècnics.

Què hauria provocat aquesta situació tan incòmoda per a l'empresa?

En un comunicat publicat a la seva pàgina web, la marca espanyola assenyala que diversos factors han estat els causants que n'han dificultat la recuperació. D'una banda, assenyalen que el consum de mitjanes no s'ha establert en els mateixos números en què es trobava abans de la COVID.

D'altra banda, confirmen que «l'empresa s'ha enfrontat a una crisi logística i de primeres matèries que ha incrementat els costos de fabricació, agreujats encara més per l'augment en els costos energètics».

 

Marie Claire busca renegociar el deute i «salvar l'empresa»

Com hem indicat, la marca espanyola es troba després de buscar una renegociació que li permeti saldar els deutes que ha anat acumulant amb el temps. I és que, com confirmen al seu comunicat, Marie Claire vol demostrar que el negoci disposa de vialitat.

Per això, s'espera que la companyia prengui decisions respecte a l'estructuració de la plantilla i sobre «la possibilitat de trobar inversors interessats a donar suport al projecte de rellançament de la marca».

En aquesta línia, indiquen que busquen l'externalització d'algunes línies de producció, ja que assenyalen l'alt cost de fabricar a Espanya. D'altra banda, han dedicat unes línies a la seva plataforma en línia, el creixement de les quals també podria suposar una via de recuperació per a Marie Claire.