Gran varietat de fruita i verdura

La coneguda verdura que ha 'desaparegut' de molts supermercats a Catalunya

Alguns supermercats han tingut problemes per oferir aquesta verdura

Si has anat a comprar, recentment, i no t'has pogut fer amb una popular verdura, no seria estrany. Des de fa uns mesos, alguns supermercats s'han hagut d'enfrontar a una complicació amb què no comptaven. I és que la mala climatologia del país ha estat determinant per a la producció de certs aliments.

Per això, l'oportunitat de fer-se amb pebrots vermells ha estat més aviat escasses, a la majoria de les cadenes de supermercats. Per si no n'hi hagués prou, es tracta d'alguna cosa que ja ha passat en altres països, com el Regne Unit.

Els supermercats han hagut de fer front a la “crisi” del pebrot vermell

Ho hagis notat o no, la veritat és que les collites de pebrot vermell s'han reduït notablement. Així ho aclareix Andrés Góngora, responsable d'hortalisses de COAG, per al mitjà La Razón. I el motiu, no seria altre que el clima que ha patit el nostre país aquest any.

Segons l'expert, «el pebrot vermell adopta aquest color pel sol. Surt verd i madura. Triga aproximadament dues setmanes a posar-se vermell, però quan no hi ha llum aquest procés es demora i pot durar un mes». Però en haver experimentat un hivern tan insòlit com l'actual, la majoria de collites s'han vist afectades.

verdura
Alguns supermercats haurien tingut problemes per oferir pebrots vermells | Getty Images

Com ell mateix assenyalava, el pebrot vermell, que actualment trobem, prové d'hivernacles de Múrcia i Almeria. Tot i això, en aquestes regions, la presència de les pluges i el fred també ha estat determinant per a la quantitat de pebrots que han pogut produir. Per si no n'hi hagués prou, també ha afegit que no només els pebrots vermells s'han vist afectats, sinó també els d'altres colors.

Això sí, ha aclarit que l'únic pebrot que no s'ha vist afectat ha estat el verd. Això és perquè, a diferència del vermell, no cal que travessi un procés de maduració. I aquest, en ser tan econòmic, també hauria estat determinant per a l'escassa producció del pebrot vermell, ja que els pagesos s'haurien centrat en la seva i no en la del vermell, la qual comporta més temps.

La situació del pebrot hauria millorat durant aquest mes

Al mateix mitjà, l'expert ha aclarit que les primeres setmanes de març han estat determinants per a la millora de la producció de pebrots vermells. Gràcies al bon temps, més supermercats han pogut començar a oferir una oferta més àmplia de la verdura.

Paral·lelament, altres autoritats com Adoración Blanque, presidenta d'Asaja Almería, han deixat clar que aquesta "escassetat" ha estat una cosa molt puntual i que no es podria catalogar com un dèficit que es pugui considerar nacional o europeu.

Pebrot vermell.
S'espera que els supermercats es recuperin aquestes setmanes | Getty Images

El Regne Unit també va haver d'enfrontar-se a l'escassetat de verdures

Fa uns mesos, el país britànic va viure el que, popularment, s'ha definit com a vegxit. Pel que sembla, un gran nombre de supermercats va tenir problemes amb l'abastament de verdures a les botigues, per la qual cosa van haver de limitar la quantitat de productes que es podrien comprar. En alguns casos, els clients només podien optar a un màxim de 3 unitats per producte.

Als supermercats Morrisons, molt concorreguts al Regne Unit, els clients únicament podien comprar tan sols 2 unitats de verdures com la coliflor, enciams, bròquil... i fruites com els gerds, entre d'altres.

I com en el cas dels pebrots vermells, un dels motius principals hauria estat la meteorologia patida durant aquests mesos, tant al sud d'Europa com al nord d'Àfrica. A més, ha estat determinant que la producció britànica de vegetals no tingui inici fins a les primeres setmanes d'abril.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!