Males notícies per als compradors més acèrrims de roba. De manera sorprenent, una coneguda companyia de moda i accessoris està tancat un gran nombre dels seus establiments de tot arreu del país.
Parlem d'Inditex, una de les companyies amb més presència internacional. Originàriament espanyola, té botigues distribuïdes per tot el món i, any rere any, congrega milions de clients al voltant de les seves marques.
El reajustament de les botigues Inditex
Inditex tanca el trimestre amb uns números molt allunyats dels de l'any passat. La companyia d'Amancio Ortega acabaria l'any amb una quantitat de botigues molt inferior en comparació del 2021. Fa només uns mesos, Inditex comptava amb 6.370 botigues, mentre que ara compta amb unes 300 menys. Una xifra que estaria començant a alarmar els usuaris, ja que no entenen el motiu d'aquest reajustament.
La marca més afectada per aquests tancaments és Uterqüe. Dels centenars de botigues clausurades, Uterqüe concentra el nombre més gran: 81 establiments. I no només això, sinó que es planeja que tots els seus establiments tanquin de manera progressiva fins que finalitzi l'any.
Seguint la seva estela es troben Zara Home i Oysho, les quals comparteixen el mateix nombre de tancaments: 51. A aquests els segueixen Massimo Dutti, amb 50 botigues menys, i Zara, amb 40 menys.
Les úniques botigues que sobreviuen a aquests tancaments
Malgrat els sorprenents números, no tot són males notícies per als fans d'Inditex. Algunes botigues del gegant de moda estan resistint amb la mateixa quantitat de botigues que sempre. Per exemple, les marques Stradivarius, Zara Kids i Pull&Bear no han tancat cap botiga o no més de 8. Tenint en compte les estadístiques, els compradors d'aquestes botigues serien els més afortunats. Cal destacar que, a més, Stradivarius finalitza l'any amb 100 punts més a l'any passat.
La raó del tancament de tantes botigues de la companyia
Darrere dels nombrosos tancaments s'hi amaga una raó de gran pes. Inditex, de forma paral·lela a les botigues físiques, estaria buscant noves formes de posicionar millor la seva presència al mercat. Per fer-ho han optat pel tancament d'algunes botigues físiques i l'enfocament en altres tipus de venda. Entre ells, la companyia estaria estudiant obertures de megabotigues i 'flagships' (botiga insígnia, en català).
El conseller delegat d'Inditex, Óscar García Maceiras, va afirmar el següent en una conferència d'analistes: «Són el tipus de projectes en què estem centrats ara». El clar exemple són les botigues Zara Plaza España (Madrid), Zara Battersea (Londres) o Lefties (Madrid): botigues amb més de 4.000 metres quadrats que compten amb innovacions, tant logístiques com tecnològiques. A més de funcionar com a megabotigues, compleixen el principal propòsit de les 'flagships', el qual és representar la imatge de la marca de forma cridanera i impactant.
A això, se li suma que Inditex vol potenciar les seves vendes en línia. Així doncs, intenten modernitzar l'experiència del client en línia amb millores en el disseny de les pàgines web o la producció de productes exclusius, per exemple.
Marques que pertanyen a Inditex
El Grup Inditex té un gran nombre de marques. La majoria estan enfocades a la moda, per la qual cosa ofereixen productes com ara roba, sabates, accessoris, perfums, etc
1. Zara (inclòs Zara Kids)
2. Zara Home
3. Bershka
4. Stradivarius
5. Pull and Bear
6. Massimo Dutti
7. Oysho
8. Uterqüe
9. Tempe
10. Lefties
No obstant això, Zara és la marca principal d'Inditex, la qual té roba i accessoris de diversos estils, per a homes i dones. Per al primer trimestre del 2023 planegen obrir una megabotiga de 6.000 metres quadrats a París.
NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp