Primer pla d'una mà traient bitllets de 50 euros d'un caixer automàtic

El conegut banc que regala 300 euros si t'obres un compte avui mateix

Molts bancs regalen diners per aconseguir clients d'altres bancs

Els bancs a Espanya han esgotat tots els clients possibles. Per tant, només els queda captar els clients dels seus competidors amb intercanvis i ofertes cada vegada més interessants per als usuaris descontents.

Des d'una paella o un reproductor de música per obrir-se un compte, a regalar diners amb l'única finalitat d'aconseguir més clients. És l'estratègia que els bancs han estat fent servir durant molts anys.

Els clients rebutgen els regals clàssics: volen diners

Són les mateixes fonts financeres les que reconeixen que «els bancs han vist aquests últims anys que les ofertes tradicionals per aconseguir clients ja no funcionen com abans. El client el que vol ara és que li regalis diners per obrir-se un compte i domiciliar la nòmina; si vol una televisió, ja la comprarà amb els seus diners».

Alguns bancs ja fa uns quants anys que regalen una gran quantitat de diners als seus nous usuaris si compleixen certs requisits. Les estratègies comercials que fan servir s'han anat modificant amb el temps. S'han vist obligats a fer-ho perquè Espanya té una base de comptes bancaris superior a la de població total, com també de targetes de crèdit i dèbit.

Targetes de crèdit en primer pla.
A Espanya hi ha més targetes de crèdit i de dèbit que persones. | Canva
 

Quin banc t'ofereix el millor regal?

Espanya té aproximadament un 98% de comptes bancaris, segons dades del Banc Mundial. D'aquesta manera, als bancs no els queda més remei que estar a l'aguait, atents a qualsevol dels clients indecisos dels altres bancs. És per això que cada banc ha definit el seu 'ganxo' particular que els diferencia dels altres.

Respondre la qüestió inicial no és fàcil, ja que tot depèn dels interessos de cada futur client. És per això que, sense allunyar-se gaire, cada banc ha optat per una oferta diferent. Així i tot, les ofertes no són permanents i segueixen dinàmiques de mercat, és a dir, que canvien en funció de l'estratègia comercial.

1. Bankinter

L'entitat dirigida per María Dolores Dancausa és de les poques que ofereixen un servei de rendibilitat que la posiciona a un dels bancs amb més clients del país.

A diferència d'altres bancs on el client no guanya res per dipositar els seus estalvis, Bankinter ofereix una remuneració de fins al 5% el primer any i fins al 2% el segon. Es tracta d'una oferta atractiva pel teu compte bancari, amb un percentatge de TAE, que posiciona aquest banc com el millor per estalviar a Espanya.

2. Cajamar i Unicaja: dos exemples més d'aconseguir clients amb diners

Darrere d'Abanca, es posicionen Cajamar i Unicaja, que regalen 200 i 150 euros respectivament a qui domiciliï la nòmina als seus bancs.

Tot i que aquests dos bancs no són tan grans com els líders del país, Santander, Sabadell i BBVA, han apostat pels diners per aconseguir nous clients. Això sí, les seves condicions ocupen una mica més d'espai al contracte que altres bancs amb ofertes similars.

Imatge d'un caixer automàtic.
Per evitar que marxis, els bancs tenen un temps de permanència. | Canva
 

3. BBVA, un dels grans al país

Amb més d'11 milions de clients a tot el món, el Banco Bilbao Biscaia Argentaria (BBVA) no té gaires problemes a l'hora d'aconseguir clients.

Actualment, premia amb 35 euros els seus clients per cada amic que convidi unir-se al banc i arriba a acumular fins a 350 euros. A més, regalen 100 euros als nous clients que domiciliïn la nòmina o pensió (igual o superior a 800 euros).

4. Abanca i els diners que regala als seus clients

Fundada el 2011, la jove entitat gallega es posiciona al primer lloc pel que fa a la generositat de la seva oferta. Abanca regala fins a 300 euros als nous usuaris que s'obrin un compte i hi domiciliïn la nòmina. Tot i això, no ofereix beneficis a qui busqui un compte per guardar els seus estalvis, ja que compta amb el 0% TAE.

Foto de Juan Carlos Escotet, president d'Abanca.
Abanca ofereix un molt bon regal per aconseguir nous clients. | Europa Press
 

Permanències per evitar 'usuaris paracaigudes'

Però no tot és a l'esquer. Els coneguts com a 'usuaris paracaigudes', que s'obren un compte per beneficiar-se dels diners o productes que regalen per després marxar, són un dels principals problemes dels bancs. Cada cop són més presents en una societat que flueix i canvia ràpidament, i suposa una pèrdua per als bancs, interessats en una mínima permanència.

Per evitar aquesta pràctica, molts d'aquests bancs que ofereixen generosos regals inclouen als contractes dels usuaris una permanència de mínim 12 o 24 mesos. Si fa anys el fet de vincular-se a un banc era comprometre's per a tota la vida, ara els bancs consideren un triomf arribar a retenir els seus clients més de dos anys.

▶️ Vídeo del dia