Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una empleada de Mercadona amb roba de treball a un dels magatzems de l'empresa

El conegut supermercat que pagarà sous de fins a 2.162 € al gener

La companyia acaba de signar un nou conveni col·lectiu que inclou tant pujades salarials com augment dels descansos

L'entrada del 2024 donarà grans alegries a molts treballadors. Un exemple clar és als empleats de Mercadona, que rebran l'any amb un increment en el seu salari d'un màxim del 6% cada any en els propers 5 anys.

Així ho estableix el nou conveni col·lectiu que ha signat la companyia fa tan sols uns dies. Així, l'empresa incrementa els percentatges de la seva oferta inicial i els treballadors cobraran més i comptaran amb més descansos que aquest 2023.

Així apujaran els salaris de Mercadona el 2024

Dins l'acord s'afegeix una pujada del salari base fins al 2,5% anual. Al principi, la pujada es va establir un 1,5%. En cas que l'IPC sigui més gran que aquest percentatge, Mercadona activarà una correlació amb els objectius de beneficis de l'empresa.

Tot i això, l'increment màxim es mantindrà en un 6%. Segons la companyia, aquesta connexió amb els objectius es manté en la línia de la idea de generar riquesa i compartir els beneficis amb els treballadors.

Anys anteriors també hi va haver importants pujades

A principis de cada any, Mercadona augmenta el salari dels seus treballadors. L'objectiu és evitar que els empleats de la cadena perdin poder adquisitiu.

El 2022, per exemple, la companyia va augmentar el sou en un 6,5%. Aquest mateix 2023, per la seva banda, ho va augmentar en un 5,8%. Ara, de cara al 2024, l'empresa ha comunicat de manera oficial que la pujada màxima serà del 6%.

Aquests són els sous dels treballadors de Mercadona

En aquest sentit, cal recordar quins són els sous dels treballadors de Mercadona. Encara que aquests varien segons el lloc a cobrir, es pot prendre com a exemple el sou de caixer, un dels més habituals.

Caixers a jornada completa

Els caixers a jornada completa començaran amb un salari de 1.597 euros bruts al mes. A partir del segon any, obtindran 1.759 euros mensuals.

Sous bruts dels caixers a jornada completa de Mercadona el 2024

ANYS D'ANTIGUITATSOU
11.597€
21.759€
31.948€
42.162€

Després de tres anys, el salari augmentarà fins a 1.948 euros mensuals. El quart any, el sou pujarà a un màxim de 2.162 euros al mes, que és el límit que ha quedat establert per al 2024.

Treballadors a temps parcial

Els treballadors a temps parcial, per part seva, obtindran salaris d'entre 599 i 798 euros, depenent de les hores de treball i si inclouen o no caps de setmana. El 2024, si es treballen 15 hores a la setmana de dilluns a dijous, el salari serà de 599 euros.

Sous bruts dels treballadors a temps parcial de Mercadona el 2024

HORES DE TREBALLSOU
15 hores (dilluns-dijous)599 €
20 hores (dilluns-dissabte)798 €
15 hores (Caps de setmana)798 €

Si les hores pugen a 20 de dilluns a dissabte, el sou serà de 798 euros mensuals. Si es treballen 15 hores els caps de setmana (divendres, dissabte i dilluns), el salari també serà de 798 euros al mes.

La companyia també aposta per la conciliació

D'altra banda, dins del nou conveni també s'ha estès el descans de 8 caps de setmana cada any per als treballadors de ruscs i blocs logístics. Això s'implementarà de manera progressiva des del 2024 fins al 2025.

Així mateix, Mercadona s'ha compromès a reduir la jornada laboral el 2025. D'aquesta manera torna a posar èmfasi en el seu objectiu d'innovar respecte a les polítiques de conciliació.