Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un iogurt en un pot de vidre amb una cullera i una altra d´un metge i una tercera d´una persona amb gest d´aprovació

Els 2 únics iogurts que els metges recomanen per esmorzar: sans i molt rics

El iogurt és un producte lacti molt nutritiu, ple de proteïnes d'alta qualitat. Però no totes les opcions són bones

El iogurt, aquest deliciós i versàtil lacti, s'ha convertit en una opció popular per esmorzar i altres moments del dia a causa dels seus innombrables beneficis per a la salut. Però no totes les opcions són nutritives ni saludables, per la qual cosa cal saber escollir-ho molt bé al supermercat.

Els metges i nutricionistes elogien el iogurt pel seu contingut de probiòtics, que ajuda a mantenir una flora intestinal saludable i millora la digestió. A més, aquest deliciós aliment està ple de nutrients essencials. Com a proteïnes d'alta qualitat, calci, vitamina B12, zinc i fòsfor, tots els quals són crucials per mantenir un cos sa i fort.

Malgrat això, no és or tot el que llueix. I és que només hi ha dos tipus de iogurts que els metges recomanen per esmorzar a causa del seu contingut nutricional i beneficis per a la salut.

Quins són els dos iogurts més saludables per esmorzar?

Dins de la varietat d'opcions de iogurts disponibles al mercat, els metges destaquen dos tipus com les opcions més saludables per incloure a la nostra dieta diària. Els iogurts grecs i els iogurts naturals.Tot i que tots dos comparteixen similituds en termes de contingut nutricional, tenen algunes diferències clau que els fan ideals per a diferents situacions.

1. Iogurt natural

El iogurt natural, també conegut com a iogurt sense sabor, és una excel·lent opció per esmorzar a causa del seu baix contingut de sucre i la seva alta concentració de probiòtics. A diferència dels iogurts de fruites que solen contenir sucres afegits, el iogurt natural obté el lleuger sabor dolç de la lactosa pròpia del producte lacti.

A més, aquest tipus de iogurt genera més sensació de sacietat. Això pot ajudar a controlar la gana durant més temps i reduir la necessitat de picar entre menjars.

2. Iogurt grec

El iogurt grec, per altra banda, també és una opció saludable, especialment pel seu major contingut de proteïnes i greixos saludables. Aquest tipus de iogurt és més cremós i desitjable a causa del procés d'elaboració.

Durant aquest procés, es retira part de l'aigua i afegeix nata per obtenir una textura més densa i suau. Si bé el contingut de greix és més elevat que el iogurt natural, els experts suggereixen que és una excel·lent opció per a un consum més puntual. Com abans de fer exercici, a causa de la seva major aportació calòrica.

Cómo Hacer Yogurt Natural y Griego

Quins beneficis ofereixen tots dos iogurts per a la salut?

El consum regular de iogurt, sigui natural o grec, ha estat associat amb una sèrie de beneficis per a la salut i el control del pes. La presència de probiòtics a tots dos tipus de iogurts contribueix a l'equilibri de la microbiota intestinal, enfortint el sistema immunològic i millorant la digestió. A més, hem observat que el iogurt pot reduir el risc d'obesitat, diabetis tipus 2 i malalties cardiovasculars.

A més dels beneficis per a la salut, el iogurt, especialment el grec i el natural, és una opció saciant i nutritiva per esmorzar. La combinació de proteïnes i greixos saludables ajuda a mantenir-nos saciats durant més temps. Reduint així la necessitat de picar entre menjars i controlant la ingesta calòrica.

Això ho converteix en una elecció intel·ligent per a aquells que busquen mantenir o perdre pes sense comprometre la nutrició i el sabor.

La importància de revisar molt bé la llista d'ingredients

Però no tot s'hi val. En triar un bon iogurt, és essencial revisar la llista d'ingredients. Optar per les opcions més senzilles i que continguin principalment llet, ferments làctics i, opcionalment, llet en pols o nata garanteix que estiguem consumint un iogurt d'alta qualitat i amb menys additius innecessaris.

No hi ha dubte, el iogurt és una font inesgotable de beneficis per a la salut i una opció deliciosa per esmorzar. Però els iogurts grecs i naturals destaquen com les úniques opcions recomanades pels metges a causa del contingut nutricional i les propietats probiòtiques.