Foto d'un carro de la compra.

El conegut supermercat que ven la millor truita de patates: confirmat per l'OCU

L'OCU ha assenyalat el supermercat que ven una de les millors truites de patates

La truita de patates és tot un clàssic de la gastronomia espanyola. Tal com sol passar, la majoria de persones sol optar per les truites casolanes. No obstant això, no tothom disposa del mateix temps o les mateixes arts culinàries, per la qual cosa, de vegades és inevitable haver de comprar truites preparades.

Però quan arriba aquest moment, és normal dubtar entre quina serà la millor. Sobretot, quan es tracta d'un producte «sobreexplotat» als supermercats, ja que és possible trobar moltes marques que comercialitzen truita de patates.

L'OCU revela quin supermercat ven la millor truita de patates

Com hem assenyalat, són tantes les possibles truites per comprar, que moltes vegades és complicat destriar entre quina és millor que l'altra. Per sort, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ens ha fet la feina bruta en investigar quin supermercat ven la millor truita.

Seguint el mateix procediment que en les altres anàlisis, l'organització ha tingut diversos factors en compte per poder elaborar un rànquing. Entre ells, la qualitat, el sabor i el preu, ja que són fonamentals per poder dictaminar quina és la millor. Gràcies al conjunt d'aquests factors, l'OCU ha assenyalat quines dues marques s'emporten la medalla d'or per les seves truites.

Truita de patates de La Cocina de Senén
La truita de patates de La Cocina de Senén és una de les guanyadores | Catalunya Diari

En primer lloc, tenim la truita de La Cocina de Senén, la qual es pot trobar a nombrosos supermercats. Aquesta, a diferència de les altres, ve congelada i cal cuinar-la durant uns minuts en una paella. En segon lloc, i amb la mateixa puntuació, trobem l'Aldi truita refrigerada amb ceba caramel·litzada i ous campers que, com el seu nom indica, està disponible a les botigues de la cadena Aldi.

Què passa amb el sabor de les truites preparades?

Tot i que és cert que pots trobar algunes truites preparades delicioses, l'OCU n'ha trobat dues característiques molt difícils d'ignorar. Pel que fa als additius, l'organització ha assenyalat que a les preparades són necessaris per mantenir-ne la textura, millorar-ne l'aparença i evitar qüestions higièniques, per la qual cosa sempre hi han d'estar. Tot i això, les casolanes no han de posar cap additiu.

D'altra banda, és innegable que una truita preparada mai no podrà imitar a la perfecció el sabor i la sucositat d'una casolana. A més, l'OCU ha confirmat que, generalment: «les truites preparades són productes molt poc sucosos; s'assemblen més aviat a blocs compactes on la patata i la ceba pequen de duresa i l'ou està excessivament quallat».

Malgrat aquestes dades, comprar-les preparades continua sent una opció molt interessant quan no es disposa de temps o ganes per cuinar. 

Truita de patates d'Aldi
Aldi té una de les truites preparades millor valorades. | Catalunya Diari

Altres descobriments que ha fet l'OCU sobre aquest plat

Poder assenyalar quines són les millors truites ha estat tot un èxit per l'OCU, però no és l'única informació rellevant que ha sostret l'anàlisi. Pel que sembla, l'estudi li ha permès comprovar que dins del món de les truites preparades lideren totes aquelles que pertanyen a marques blanques.

Així mateix, l'organització ha compartit que, tenint en compte el valor energètic, no totes tenen els mateixos percentatges: la de La Cocina d'Aldi amb ous campers i ceba caramel·litzada és la que destaca més.

I si parlem de calories, la d'Auchan és la que més en té, en comparació amb les altres del mercat. Pel que fa a nivells de sal, la Palacios és la que menys en conté i la Fuentetaja, la que més. Cal destacar que, malgrat la poca quantitat de sal que conté, la Palacios s'ha hagut de conformar amb la darrera posició del rànquing amb 50 punts.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!