Fulles de julivert

Les àvies tenien raó: confirmen el poder real del julivert i per què l'has de menjar

El julivert és una de les plantes més utilitzades a la gastronomia

El julivert és una planta aromàtica molt coneguda gràcies a la seva olor i sabor tan característics. És d'origen mediterrani i destaca per les propietats diürètiques, antioxidants, antiinflamatòries i antibacterianes, entre d'altres.

S'utilitza ja des de l'antiguitat, i la veritat és que les nostres àvies sempre en parlen. El julivert és molt versàtil, i es pot fer servir tant a la cuina com per preparar tractaments medicinals. Doncs bé, avui et revelem quins són els seus poders reals i per què els experts diuen que ho hauries de menjar sempre que puguis...

Aquests són els beneficis reals que té el julivert

La veritat és que són molts els beneficis i les propietats que té el julivert té per millorar i protegir la nostra salut. Com hem dit abans, el julivert es fa servir des de fa milers d'anys a la cuina, com a remei natural i fins i tot per protegir la pell.

Així, doncs, el julivert és més beneficiós del que podem creure i aquests són els poders reals que has de saber per mantenir el teu cos i el de la teva família sa:

1. És un potent diürètic

Un ram de julivert
El julivert és ideal per les persones que vulguin prevenir infeccions urinàries | Getty Images

Un dels poders més conegut del julivert és la seva potent acció diürètica al cos humà. Els antioxidants d'aquesta planta aromàtica poden arribar a eliminar elements que són perjudicials per al nostre cos i causen infeccions. A més, també és molt recomanable prendre el julivert a te per prevenir possibles infeccions urinàries.

2. Gran aliat per aprimar-se i millorar la digestió

Si patiu indigestió o digestions molt pesades i molestes, podeu beure te de julivert abans dels àpats.

Persona amb mal de panxa
Lluita contra la inflor abdominal i la indigestió amb el julivert | Getty Images

Els enzims que conté aquest te poden fer que el teu estómac funcioni millor. I és que el julivert pot ajudar a reduir i alleujar les rampes estomacals i les flatulències. A més, el te de julivert també ajuda a millorar el funcionament dels intestins. Per això pot ajudar a tractar la inflor, els còlics i fins al restrenyiment.

3. Cuida i protegeix la nostra pell

El julivert és conegut com una de les herbes aromàtiques més utilitzades a la cuina. Malgrat que, també pot ser un gran aliat per a la nostra pell.

Dona amb la pell brillant
El millor aliat per la teva pell és el julivert | Getty Images


I és que no podem negar que té propietats cicatritzants. Gràcies al seu contingut de vitamina C, ajuda a reparar la pell que tinguem danyada i redueix imperfeccions del nostre rostre: taques i arrugues.

Però no només això, el julivert també és molt conegut per la seva gran riquesa en altres vitamines com l'A i la C, a més d'altres substàncies antioxidants. Totes aquestes grans propietats també la converteixen en una planta que ajuda a estimular la producció de col·lagen. Això ajuda a eliminar les arrugues i millorar la fermesa i l'elasticitat del nostre rostre.

4. Reforça la salut dels ossos

Julivert en trossos a una cullera de fusta
Les propietats del julivert ajuden a enfortir la nostra salut òssia | Getty Images

El julivert també destaca per ser una rica font de vitamina D i calci. El que ho fa ser el complement ideal per incloure a les nostres dietes i ajudar a enfortir els nostres ossos. A més, aquestes propietats fan que sigui un complement ideal per contribuir a tractar l'artritis i també l'osteoporosi.

Com has pogut veure en aquesta notícia, el julivert és un aliment que, a més de ser molt popular a la nostra gastronomia, nutricionalment és molt valuós. Tot i que, no has d'oblidar que també és una gran planta medicinal que has de tenir sempre a casa. Segur que t'ajudarà en molts casos!