BonÁrea en una imatge d'arxiu

Els 2 trucs dels cuiners per trobar la carn més sana del supermercat

Els xefs més experimentats també fan servir alguns trucs per emportar-se els productes de més qualitat

Comprar al supermercat és, per a moltes persones, tot un repte. I és que, des del moment en què trepitgem els establiments, entrem en competició amb altres consumidors. De la mateixa manera que nosaltres, els altres clients també volen endur-se el millor a casa, cosa que no sempre és fàcil.

Afortunadament, hi ha alguns trucs per escollir els millors productes. Avui parlarem dels dos trucs que utilitzen els grans cuiners per escollir la millor carn del supermercat. Es tracta de dos trucs fàcils i que et serviran fins i tot a qualsevol establiment.

La carn que escullen els grans cuiners al supermercat

Per gaudir de bona salut, no ens podem limitar únicament al simple fet de menjar. Hem de triar productes de qualitat perquè la nostra dieta sigui sana i contingui tots els nutrients que necessita el nostre cos per funcionar correctament.

És evident que els aliments d'origen animal tenen molta demanda a la nostra societat. En aquest sentit, la Federació Espanyola de la Nutrició posa èmfasi i diu que la carn té un valor nutritiu alt. En definitiva, es tracta d'un producte que té un paper molt important a la nostra alimentació.

Primer pla carn
S'ha de saber escollir la carn   | Getty Images

Hi ha moltes varietats de carns, i entre elles trobem les que s'anomenen carns blanques. Aquestes són especialment recomenades, ja que tenen un valor molt baix de greix. Però això no és tot, ja que aquest tipus de carn també conté grans quantitats de proteïnes.

Les carns blanques tenen fama de ser fàcils de pair i aportar lípids insaturats. És una carn que també conté vitamines del grup B12 i alguns minerals com és el coure, el zinc i el ferro.

És per això que es fa servir principalment en dietes toves o fins i tot en l'alimentació infantil. El millor de tot és que és molt fàcil de distingir, ja que, a diferència de la vermella, aquesta presenta un color molt menys vermellós. És, doncs, una carn fàcil d'identificar i apreciada fins i tot pels grans xefs.

Com puc saber que estic comprant carn de qualitat?

Més enllà de les carns blanques, hi ha una altra varietat que és molt beneficiosa pel nostre organisme. En aquest cas, estem parlant de les carns magres.

Dins la carn de vedella o fins i tot a la de porc podem trobar parts magres. Ja sigui al llom, el filet o el pernil. Encara que les parts de les costelles sempre seran molt més riques en greixos.

Imatge d'un grapat de carn de pollastre trossejada
La carn magra té menys greix  | Getty Images

Segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), les carns magres són aquelles que per naturalesa contenen menys greixos. El seu origen pot ser variat, però la seva característica principal és l'absència de tendons, venes, cartílags i teixits grassos.

Si estem al supermercat i volem confirmar que una carn és magra, hi ha un altre truc. El que cal fer és preguntar el percentatge exacte de greixos que conté el producte. Segons els cuiners experts, es considera que una carn és magra quan té menys de 10 grams de greix per cada 100 grams de pes.

Carn envasada
Al supermercat hi ha carn de tota mena   | Pixabay

En gran part, la carn magra procedeix de les fibres musculars dels animals. Per això les seves propietats en proteïnes són extraordinàriament riques. A més, això suposa molts avantatges per al funcionament correcte del nostre organisme.

Els experts de la FEN sempre recomanen en aquests casos mirar detingudament l'etiquetatge de les carns que comprem al supermercat. D'aquesta manera, serà molt senzill verificar la informació de l'aliment i ens podrem assegurar que realment és el que volem menjar.