Primer pla d'una cara amb arrugues a la zona del llavi i el nas

Fes desaparèixer les arrugues amb el rei dels aliments antioxidants: molt desconegut

Es tracta d'un aliment fàcil d'aconseguir i combat l'envelliment cel·lular

Tenir una pell lluminosa pot ser el somni de moltes persones, però amb el pas dels anys, el ritme estressant de vida i la contaminació mediambiental es pot veure perjudicada. Aquestes amenaces externes contribueixen a fer que el nostre to s'apagui i la nostra pell es deteriori.

A més a més, la manca d'hidratació, les rutines de cura inadequades i una alimentació desequilibrada fa que el deteriorament sigui cada cop més evident. Però tot no està perdut. Si vols que el teu rostre irradiï salut i lluminositat, has de saber que hi ha un aliment molt desconegut capaç d'això i més!

El millor amic de la pell: el rei dels antioxidants

L'aliment del qual parlem és, ni més ni menys, el blat de moro morat. Es tracta d'un aliment molt complet i beneficiós per a la nostra salut i també per a la pell. I és que la font d'antioxidants fa que aquest aliment sigui idoni per combatre radicals lliures.

Imatge de blat de moro de color morat
El blat de moro morat és el gran aliat per lluir una pell sana | Getty Images

També és ric en fibra i hidrats de carboni, cosa que a més d'ajudar-nos a controlar la gana també ens resulta saciant. El seu contingut en àcid fòlic, vitamines i minerals fa que sigui el perfecte aliat per tenir cura de la nostra salut cardiovascular i cerebral.

El secret del blat de moro morat està a l'antocianina

El blat de moro morat és una planta que es va originar al Perú. Més tard, la seva extensió va anar perllongant-se per altres països i actualment es cultiva en gran part de Sud-amèrica i Centreamèrica. El seu color violeta el fa molt característic, però això no és tot.

Aquest aliment conté una substància anomenada 'antocianina'. Es tracta d'una pigmentació vegetal soluble, responsable del seu color, i ha demostrat tenir grans beneficis. I el millor és que l'antocianina conté grans avantatges per a la salut.

D'una banda, ens protegeix els capil·lars de la retina, amb la qual cosa és beneficiosa per a la vista. Però, a més a més, ens ajuda a reforçar el sistema cardiovascular, i també ens ajuda a combatre refredats, infeccions i al·lèrgies.

Però com comentàvem al principi, si aquesta substància té un poder, aquest és l'antioxidant. La seva composició en fenòlics i antocianines ajuden a protegir les membranes de les cèl·lules i l'ADN dels radicals lliures.

Quins altres aliments són bons per a la pell?

A més del blat de moro morat, hi ha molts altres aliments fàcils de trobar que també tenen cura de la nostra pell amb les seves propietats:

1. Aliments rics en glutatió

El glutatió és un antioxidant vital pel nostre organisme. Sobretot és un potent inhibidor dels radicals lliures, a més ajuda a reduir els danys causats per l'estrès oxidatiu a l'ADN.

Un alvocat partit per la meitat.
L'alvocat conté alts nivells de glutatió | Getty Images

A nivell cel·lular també és molt efectiu, ja que ajuda a augmentar la lluminositat de la pell. El pots trobar en síndries, espinacs, aranges, espàrrecs, alvocats o bròquil, entre altres aliments.

2. Aliments rics en carotenoides

Els carotenoides són pigments naturals que són presents en alguns aliments, sobretot en els de color vermell, taronja, groc o verd. Aquestes propietats ens ajuden a protegir-nos davant dels processos d'oxidació, a més afavoreixen obtenir un bronzejat més bonic. El producte més conegut i ric en carotenoides és la pastanaga.

3. Aliments rics en vitamina C

La vitamina C és un dels millors antioxidants per excel·lència. El seu consum evita l'oxidació, a més d'estimular la producció de col·lagen. D'aquesta manera es disminueixen l'aparició d'arrugues i augmenta l'elasticitat de la pell.

Et convidem que incorporis aquests aliments a la teva dieta. A més de ser ideals per mantenir la salut de la nostra pell, protegeixen i afavoreixen la regeneració dels teixits que formen els vasos sanguinis. Et falten més motius per començar a consumir-los?