Molts mosquits sobre la pell

Molt de compte amb el mosquit tigre a Catalunya: 10 trucs casolans per evitar que et piqui

En tan sols una dècada, la presència d'aquest insecte ha estat cada vegada més gran al nostre país, sobretot a la costa mediterrània

La seva arribada a Espanya es va produir durant l'estiu del 2004, i des de llavors la seva expansió ha estat cada vegada més gran. El mosquit tigre, d'origen sud asiàtic, està catalogat com una de les espècies més nocives del món. No només és una gran molèstia, sinó que representa una amenaça per al nostre ecosistema, sobretot a la costa mediterrània.

Les picades d'aquest insecte són molt més serioses que les dels mosquits comuns. De fet, fins i tot hi ha la possibilitat que ens transmeti malalties tropicals com el Dengue o el Zika. Afortunadament, hi ha trucs que realment funcionen per espantar aquesta bestiola, i te'ls expliquem a continuació.

Què és el temut mosquit tigre?

Encara que es tracta d'un mosquit petit (ja que no fa més d'un centímetre), el malestar que pot arribar a ocasionar és força més gran. El color negre i les ratlles blanques en faciliten el reconeixement. Això sí, si pensaves que de dia estaves fora de perill, estàs molt equivocat, ja que les seves picades es donen en qualsevol moment del dia.

Imatge d'un mosquit picant una persona
Les picades del mosquit tigre no són cap broma  | Pixabay

Val la pena esmentar que són les femelles del mosquit tigre les que piquen. Aquestes necessiten la sang per obtenir els nutrients que els ajudaran a formar els seus ous.

Aquest insecte se sent atret per la calor que desprèn el cos humà (o de qualsevol altre animal). L'olor tampoc no ajuda per mantenir-lo a ratlla. Per sort, hi ha algunes solucions que us expliquem a continuació, i que mantindran ben lluny aquest vampir en miniatura.

Les 10 millors solucions per evitar el mosquit tigre

A més de l'ús de repel·lents per evitar el dolor i les molèsties de la picada, hi ha altres mètodes força pràctics que ajuden a espantar aquest invasor.

1. Compte amb l'aigua

L'aigua és el lloc on els mosquits solen dipositar els ous. D'aquesta manera, és important que vigilis els llocs amb aigua que tinguis a prop, com ara joguines o testos. Si en tens, assegura't de buidar-los o canviar l'aigua constantment, per evitar que hi posin els ous.

Molts mosquits a l'aigua
L'aigua estancada és el paradís dels mosquits   | Getty Images

2. Escull una bona colònia

Si per alguna cosa se senten atrets els mosquits és per les olors. En aquest sentit, qualsevol colònia o sabó que desprengui una olor dolça farà que el mosquit hi vagi directament. Selecciona en quins moments et poses perfum o no.

3. La higiene corporal

Com hem comentat, la sudoració i la calor humana és una cosa que els torna bojos. Per evitar les picades, intenta mantenir una higiene corporal constant, ja que la suor i les olors fortes són una diana per a ells.

4. Apaga el llum!

El famós mite que els mosquits se senten atrets per la llum... És cert! Per això, si a les nits tens les finestres de casa obertes i vas a dormir, enrecorda't de no deixar-te cap llum encès.

Imatge d'una bombeta encesa penjant del sostre
Aquests insectes senten una gran atracció per les fonts de llum  | Pixabay

5. Fotoprotectors

Els fotoprotectors són un producte imprescindible a l'estiu. Si el que vols és protegir-te del sol i a més evitar les picades de mosquits, és aconsellable que primer t'afegeixis el fotoprotector i posteriorment el repel·lent.

6. Vigila l'aigua estancada

Com ja sabeu, l'aigua és el lloc on els mosquits dipositen els ous. I no només són presents als llocs de casa nostra, sinó també a tot arreu on hi hagi aigua estancada (depuradores, fonts, rius...). Si et trobes a prop d'algun d'ells, vigila.

7. Elecció de roba

Encara que a l'estiu el que més ve de gust és anar amb poca roba, el que estem fent és deixar el nostre cos molt més visible i exposat. Si estaràs en algun lloc on hi pot haver mosquits, pots contemplar l'opció d'emportar-te altres peces de roba que et cobreixin més.

Dona olorant roba neta
Escollir la roba adecuada pot evitar picades de mosquits   | Getty Images

8. Repel·lents

Els repel·lents són els grans aliats per excel·lència. Aquest producte conté una substància que espanta els mosquits i hi ha diverses formes d'aplicació, com ara esprai o crema. També hi ha un altre tipus de repel·lents que estan basats en ultrasons, els has provat?

9. Utilitza mosquiteres

És el mètode més utilitzat, fàcil i pràctic que podem instal·lar. La seva col·locació a portes i finestres el converteixen en la barrera física perfecta per mantenir-los allunyats. Això sí, assegura't que estan en perfectes condicions, no fos cas que se't coli algun!

Una mà amb tres mosquits morts
El mosquit tigre pica durant el dia i la nit   | Getty Images

10. Consulta el metge

I com sempre, una picada pot passar desapercebuda o pot ocasionar-nos més reaccions. És important que si apareixen símptomes com dolor, febre o vòmits, acudeixis al metge el més aviat possible.

Aquest tipus de mosquits no tenen bona vista, però sí bon olfacte. Si no vols que això sigui un problema, t'aconsellem tenir en compte aquests trucs. Et poden salvar l'estiu!