Secció de fruita i verdura

Contratemps per als clients de Mercadona: retiren fins a 10 productes sense previ avís

Mercadona ha eliminat fins a 10 productes sense avís previ: una mesura dràstica que ha afectat els seus clients

Recentment, els clients de Mercadona han rebut un cop inesperat en assabentar-se que s'han retirat fins a 10 productes de les prestatgeries sense previ avís. Això ha molestat molts dels seus clients.

Si compres habitualment a Mercadona és força probable que ja sàpigues que la cadena de supermercats té per costum retirar-ne alguns productes populars. A més, ho fa sense avís previ i això és el que ha passat recentment. Es tracta d'una decisió que ha causat malestar entre els consumidors, que han expressat el seu descontentament a les xarxes socials i han demanat explicacions per part de la cadena de supermercats.

Molts usuaris han fet servir les xarxes socials no només per advertir de la retirada d'aquests productes, sinó per oferir la seva opinió (i les seves crítiques). Però quins han estat els productes?

Quins han estat els productes retirats per Mercadona?

Ja al mes de gener les crítiques van ser generalitzades quan Mercadona va decidir retirar aquests productes coneguts: l'edamame en pica-pica, les galetes de gofre o la lasanya bolonyesa congelada. A més, també van retirar un dels gelats més venuts com els mochis de pistatxo, els rovells d'espàrrec i els populars LCasei desenvolupats per la marca blanca (Hacendado).

Tanmateix, al mes de febrer la marca ha anat a més i ha retirat altres productes coneguts i populars, per exemple: el pica-pica d'algues i arròs, les galetes crocants de civada i xocolata, les galetes d'avellana, la farina d'Almortas o el iogurt bevible de maduixa. També ha retirat els següents productes: la crema de microesferes, aigües de colònies en forma de 'body sprays', les càpsules Anima-T d'hipèric i triptòfan, les fulles d'afaitar de Deliplus i el producte per als cabells de camamilla.

Per què s'han retirat aquests productes? Hi ha cap explicació de Mercadona?

La retirada d'aquests productes ha generat moltes preguntes per part dels consumidors, ja que en molts casos no se n'ha explicat el motiu. Alguns han especulat que es podria tractar de problemes de subministrament, mentre que altres han suggerit que la retirada podria estar relacionada amb la qualitat dels productes.

Diversos carrets de Mercadona
Mercadona ha decidit retirar nous productes de les seves prestatgeries. | Mercadona

Tot i que la retirada de productes és una cosa que passa de manera habitual als supermercats, la veritat és que aquesta situació ha generat certa polèmica al voltant de Mercadona. La cadena de supermercats ha estat criticada per la falta de transparència a l'hora d'informar els clients sobre la retirada dels productes.

Mercadona ha emès un comunicat en què explica que ha retirat els productes a causa d'una reorganització del seu catàleg: han eliminat aquells productes que no tenen una bona rotació o que no compleixen amb els estàndards de qualitat. Segons la companyia, aquesta reorganització té com a objectiu millorar l'eficiència i la qualitat del seu catàleg, per oferir als clients una selecció de productes més cuidada i de més qualitat.

Hi tornaran?

És important recordar que els supermercats tenen la llibertat de retirar productes de les prestatgeries si ho consideren necessari, sigui per motius de subministrament, qualitat o eficiència al seu catàleg.

Tot i això, és essencial que els consumidors tinguin accés a informació clara i precisa sobre aquests canvis per poder prendre decisions informades sobre les seves compres. Com a clients, és normal que ens preguntem què passarà amb aquests productes d'aquí endavant. A més, si tant ens agradaven, ens qüestionem si tornaran o no alguna vegada. El temps ho dirà.

 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!