Imatge de l'entrada d'un establiment de El Corte Inglés

El Corte Inglés es compromet a no promoure cap ERO quan acabi el confinament

L'empresa i els sindicats han pactat mesures de conciliació per als seus treballadors

El Corte Inglés i la Comissió Sindical de l'empresa, formada per CCOO, Fasga, Fetico i UGT, han acordat no promoure cap expedient de regulació d'ocupació (ERO) entre els seus treballadors un cop acabi el confinament  per tal de garantir els gairebé 90.000 llocs de treball a la companyia, a excepció de situacions de força major inassumibles per l'empresa. 

Mesures de conciliació

L'empresa ha anunciat que pretenen «assegurar la salut dels treballadors i conservar el poder adquisitiu d'aquests, implementant mesures temporals circumscrites a la situació actual». Així doncs, a l'acord també han contemplat noves condicions laborals com són mesures de conciliació a canvi de flexibilitat laboral. 

Entre aquestes mesures es troben les llicències no retribuïdes per a tots aquells treballadors amb fills menors de 15 anys i per un període de fins a tres mesos, o bé excedències per la cura d'un menor, també de fins a 15 anys i per un període mínim de tres mesos. Ambdues estaran vigents fins al 31 de desembre d'aquest 2020. 

Aquells treballadors que  no tinguin fills però sí necessitats en l'àmbit de la conciliació també podran acollir-se a les mesures esmentades anteriorment. Per altra banda, també per atendre a situacions de necessitat de conciliació, es podran acumular els períodes de 10 i 21 dies de vacances en un sol període de 31 dies

Treball en altres àrees o centres

Els treballadors de la companyia que per motius de prevenció encara no puguin reincorporar-se als centres seguiran prestant  servei de suport pel que fa a les comandes via web. Per tal de reforçar aquestes àrees on hi ha més activitat, s'oferirà una formació prèvia en cas que fos necessari als treballadors.

Gairebé  26.000 treballadors  van ser sotmesos a expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), 13.000 dels quals ja s'han reincorporat a la feina. La companyia ha assegurat també que de la mateixa manera que han fet al març i l'abril, el mes de maig també complementaran el 100% del salari als treballadors. Per tal de complir totes les condicions d'aquest acord, el Comitè Intercentres ha creat una mena d'«observatori» format pels sindicats i la companyia.