Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un home dormint i un cercle amb diverses fulles de llorer

Per què hauries de cremar fulles de llorer a casa? El benefici que pocs comenten

Consisteix en una pràctica comuna a moltes cases que va més enllà de les seves qualitats aromàtiques

El llorer és una planta aromàtica que s'utilitza molt a la cuina, però també té altres usos i beneficis que potser no coneixes. Cremar fulles de llorer a casa és un ritual mil·lenari que s'ha practicat en moltíssimes cultures i que té múltiples propòsits. Però quins beneficis ofereix realment?

Tot i que el llorer és una planta aromàtica coneguda a la cuina, des de temps remots la pràctica de cremar les seves fulles ha persistit, en diferents cultures, com un ritual ancestral carregat de significat. Aquesta tradició ha transcendit durant generacions i ha estat perpetuada per creences profundes i beneficis que es transmeten de boca a boca.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Quins beneficis té cremar fulles de llorer a casa?

Cremar fulles de llorer a casa és una manera d'aprofitar les seves propietats a través del fum que es desprèn en fer-ho. Aquest fum té efectes positius tant a l'ambient com per a les persones que l'inhalen. Alguns dels beneficis més importants són els següents.

Purifica l'espai

Es creu que el fum del llorer té la capacitat de netejar l'aire i l'ambient. Segons aquesta teoria, elimina les energies negatives o estancades, creant una atmosfera més harmoniosa i equilibrada.

Estimula la ment

El llorer millora les funcions cognitives, com ara la memòria, l'atenció i la creativitat. Algunes persones l'utilitzen per meditar o estudiar, ja que facilita la concentració i ajuda en aquestes tasques.

Relaxa i tranquil·litza

L'aroma del llorer també compta amb un efecte calmant, cosa que ajuda a reduir l'estrès, la tensió i la irritabilitat. També pot afavorir el son i prevenir l'insomni.

Muntatge amb una dona dormint i diverses fulles de llorer amuntegades
El llorer també pot ser molt útil per relaxar-nos abans d'anar-nos-en a dormir | Getty Images, Getty Images Signature

Protegeix energèticament

Segons algunes creences, el llorer actua com un escut contra les influències negatives o perjudicials que puguin provenir d'altres persones o situacions. També pot atreure la bona sort i la prosperitat.

Facilita els rituals espirituals

En moltes tradicions espirituals i religioses, el llorer s'usa per consagrar objectes, eines o persones abans de fer rituals importants. També pot servir per comunicar-se amb entitats superiors o manifestar desitjos.

Com fer el ritual de cremar fulles de llorer a casa?

Si vols fer el ritual de cremar fulles de llorer a casa, només necessites seguir aquests senzills passos. En primer lloc, tria fulles seques i de bona qualitat. Pots comprar-les a botigues naturistes o herbolaris, o assecar-les tu mateix al sol o al forn.

Encén una fulla amb una flama, pots fer servir un encenedor, una espelma o un encenser. Deixa que la fulla es cremi fins que comenci a deixar anar fum. Tingues a mà un recipient resistent a la calor per recollir les cendres.

Fulles de llorer i cercle groc amb mà encenent encenedor
Això sí, a l'hora d'aplicar-lo cal anar amb compte | PixaBay, corelens

Dispersa el fum per l'espai que vulguis purificar. En aquest moment, pots fer servir un ventall, una ploma o la teva pròpia mà per dirigir el fum cap a les zones que sentis que necessiten ser netejades. També pots passar la fulla pel teu cos o pels objectes que vulguis consagrar.

Medita o reflexiona mentre fas el ritual. Si vols, pots aprofitar aquest moment per relaxar-te o respirar profundament. També connectar amb el significat i beneficis del ritual, o establir les teves intencions o desitjos.

Això sí, ves amb compte i precaució en fer el ritual. És aconsellable assegurar-se fer-ho en un lloc segur i ben ventilat, lluny de materials inflamables o nens. Apaga bé la fulla quan acabis i desfés-te de les cendres de forma respectuosa.

Com veiem, cremar fulles de llorer a casa és una pràctica ancestral que et pot aportar molts beneficis, tant físics, com mentals i espirituals. Només necessites unes poques fulles seques, una flama i un recipient per fer aquest ritual. Recorda fer-ho amb compte, respecte i consciència, i gaudeix dels efectes positius.